VIDEO Cum i-au prins procurorii DIICOT pe membrii unei grupări infracţionale care făcea trafic cu marijuana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au descins la locuinţele unor traficanţi de droguri, după ce au interceptat un transport al acestora din Spania, unde ascundeau 1,2 kilograme de marijuana.

În cursul lunii mai 2017, pe raza municipiului Galaţi a acţionat o grupare infracţională, constituită pe criterii familiale, din care au făcut parte iniţial Farcaş Vasile, Mocanu Elena Magdalen, concubina lui Farcaş Vasile, Farcaş Alberto Mihai, fiul lui Farcaş Vasile, Mocanu Elena Magdalena, şi încă o persoană, având drept scop obţinerea unor importante sume de bani din vânzarea de droguri de risc, respectiv marijuana, de provenienţă din Spania, introdusă ilegal pe teritoriul României.

”În acest sens, un membru al reţelei care locuieşte pe teritoriul Spaniei, se ocupa de procurarea cantităţilor de marijuana de la furnizorii din ţara  menţionată anterior, cantităţi pe care ulterior le expedia în România, prin folosirea sistemului de transport colete al unei societăţi comerciale”, au precizat procurorii DIICOT Galaţi.

Cantităţile de droguri erau disimulate în interiorul coletelor, fiind aşezate în pungi situate între alte bunuri (produse alimentare, unelte şi scule). Din motive de securitate, pentru a evita să fie depistaţi în flagrant, membrii grupării infracţionale nu expediau şi nici nu ridicau personal coletele de marijuana, ci foloseau în acest sens persoane interpuse, schema fiind pusă în practică şi în ceea ce priveşte expedierea sumelor de bani necesare achitării cantităţilor de marijuana.

O parte din aceste persoane erau însă la curent cu activitatea infracţională a membrilor familiei Farcaş şi au acceptat să efectueze operaţiuni cu privire la coletele de marijuana în schimbul unor sume de bani sau chiar a unei cote părţi din cantităţile de marijuana livrate.

”Din rândul acestor persoane interpuse s-au ridicat la rangul de membri cu drepturi depline ai grupării infracţionale Donciu Gabriel şi concubina acestuia, Bolmadîr Geanina, persoane care au preluat cu titlu definitiv rolul de a recepţiona coletele de marijuana expediate din Spania şi de a le transporta într-un apartament din municipiul Galaţi”, susţin anchetatorii.

La ce preţ vindeau traficanţii drogurile

Membrii grupării infracţionale au introdus astfel în ţară cel puţin trei transporturi de marijuana, de provenienţă din Spania, în perioada mai - septembrie 2017. Drogurile erau apoi comercializate pe raza municipiului Galaţi către diferiţi consumatori la preţul de 70 lei/gram.

”La data de 06.09.2017, s-a procedat la reţinerea şi percheziţionarea unui colet expediat din Spania în interiorul căruia a fost găsită cantitatea de aproximativ 1.200 grame de marijuana. S-a procedat la efectuarea unei livrări supravegheate cu substituirea totală a cantităţii de drog, iar la data de 06.09.2017 au fost efectuate şase percheziţii domiciliare pe raza municipiului Galaţi, ocazie cu care au fost găsite substanţele utilizate pentru substituirea drogurilor aflate în coletul expediat din Spania”, precizează procurorii DIICOT Galaţi.

Valoarea pe piaţă a drogurilor capturate este de aproximativ 84.000 lei. Pe 7 septembrie, procurorii DIICOT Galaţi   au  dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Farcaş Vasile, Mocanu Elena Magdalena, Donciu Gabriel şi Farcaş Alberto Mihai, pentru săvârşirea infracţiunilor de  trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.  

Membrii grupării infracţionale au fost prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Faţă de Bolmadîr Geanina, procurorii DIICOT Galaţi au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, cu obligarea de a nu părăsi ţara, avându-se în vedere faptul că aceasta este însărcinată şi că are în îngrijire doi copii minori cu vârste de sub doi ani.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite