UPDATE Zeci de romi au luat cu asalt Spitalul Judeţean din Galaţi. Şoferul care a omorât o fetiţă de opt ani a fost reţinut pentru 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ei sunt extrem de supăraţi pe faptul că un şofer cu un BMW ar fi accidentat două fetiţe, ambele de opt ani din comuna Lieşti, după care a fugit de la locul faptei. Poliţiştii au reuşit să-l prindă pe fugar şi acum depun eforturi mari să-i liniştească pe romi.

UPDATE ora 13.30

Potrivit poliţiştilor gălăţeni în această dimineaţă, pe raza localităţii Lieşti s-a produs un accident rutier în urma căruia o minoră de 8 ani şi-a pierdut viaţa şi alta a suferit leziuni uşoare. În jurul orei 8.00, un bărbat de 31 ani, în timp ce conducea un autoturism pe un drum comunal din localitatea Lieşti, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi, în apropierea intersecţiei cu DN 25, a surprins şi accidentat două minore în vârstă de 8 ani, care se deplasau pe partea carosabilă, în aceeaşi direcţie de mers.

În urma impactului, victimele au fost transportate la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, pentru îngrijiri medicale. În ciuda eforturilor depuse de către cadrele medicale, una dintre fetiţe a decedat.

După producerea accidentului, conducătorul auto şi-a continuat deplasarea către municipiul Galaţi, nu a oprit la semnalele acustice şi luminoase a două autospeciale ale Serviciului Rutier, ulterior prezentându-se la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Bărabtului i s-au recoltat probe biologice, rezultatul fiind de 0,15 mg/l alcool în sânge. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, conducătorul auto urmând să fie reţinut pentru 24 de ore.

________________________________________________________________________________

Din păcate, una dintre fetiţe a murit la puţin timp după ce a ajuns la spital. Cealaltă fetiţă este internată la Spitalul de Pediatrie şi se află în afara pericolului. Şoferul cu BMW, despre care nu se ştie încă mare lucru, dar care este în custodia Poliţiei, le-ar fi acroşat pe cele două fete în localitatea Lieşti.

Urmărit ca în filme de poliţişti, şoferul a fost în cele din urmă prins.

Romii vor însă să-şi facă singuri dreptate, motiv pentru care a fost nevoie de intervenţia jandarmilor şi a mascaţilor.

Vom reveni cu amănunte.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite