UPDATE FOTO Noi proteste la Galaţi. Sloganul manifestanţilor este „Protestul continuă-România rezistă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mobilizarea s-a dat, din nou, pe reţelele de socializare, iar organizatorii speră să iasă în stradă un număr mai mare de oameni decât cel de zilele precedente.

UPDATE, ora 21,20

Protestul se apropie de final. Manifestanţii cântă Imnul României în faţa Palatului Justiţiei şi promit că mâine vor reveni în faţa Prefecturii pentru un nou protest.

UPDATE, ora 21,00 

Protestatarii, în număr de circa 300, au plecat în marş de la Prefectură spre Păpădie. Se strigă ”Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame” şi ”Vă dăm suta înapoi, numai să scăpăm de voi”. 

UPDATE, ora 19,30

Numărul protestatarilor din faţa Prefecturii Galaţi a ajuns la circa 300.

Oamenii agită drapele naţionale şi europene  şi pancarde şi strigă “Demisia!”, “Jos, jos, guvern mincinos”, “Afară, afară, cu mafia din ţară”, ‘Iubirea de ţară/în stradă se măsoară”, „Vrem respect/Într-un stat de drept”,  “În democraţie/hoţii stau la pucărie”„La închisoare, nu la guvernare!” “Dragnea, nu uita/Jilava e casa ta” şi  “Hoţii!”.

Nu doar PSD este ţinta scandărilor, ci au fost luaţi în vizor toţi politicienii.

UPDATE, ora 18,30

În faţa Prefecturii Galaţi au început să se adune din nou protestatarii. Deocamdată, în zona monumentului Eroilor Revoluţiei Române din 1989 sunt circa 100 de persoane.

Oamenii poată pancarte cu mesaje împotriva Guvernului şi scandează sloganuri contra corupţiei şi de susţinere a justiţiei.

Ştirea iniţială

Aproximativ 6.000 de persoane au mărşăluit duminică pe străzile din Galaţi. Îndurând frigul şi ploaia, protestatarii au străbătut cel mai lung traseu de la începerea protestelor, pornind de la Prefectură, Palatul Justiţiei, Inelul de Rocadă, trecând pe la magazinul General şi ajungând apoi în Micro 40.

Gălăţenii sunt decişi să continue protestele şi astăzi, punctul de întâlnire fiind, ca şi până acum, Monumentul Eroilor din 1989, din faţa Prefecturii, începând cu ora 18.00. Sub deviza ”Abrogaţi, apoi plecaţi!”, protestatarii cer acum demisia Guvernului.

Vom reveni cu amănunte după începerea protestului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite