Unul dintre viceprimarii Galaţiului candidează din partea altui partid politic decât cel pe listele căruia a fost ales, dar nu şi-a pierdut funcţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Picu Apostol Roman Foto: arhivă Adevărul
Picu Apostol Roman Foto: arhivă Adevărul

Picu Apostol Roman a fost ales consilier local pe listele Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), iar în prezent candidează pentru funcţia de primar al Galaţiului din partea Partidului Puterii Umaniste (Social-Liberal).

Situaţie bizară la Galaţi. Picu Apostol Roman, viceprimar al municipiului Galaţi, candidează pentru funcţia de primar al Galaţiului din partea Partidului Puterii Umaniste (Social-Liberal).

Asta deşi a fost ales consilier local şi apoi viceprimar ca membru al Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR). Prefectul Gabriel Avrămescu susţine că ar fi trebuit informat în legătură cu acest lucru de către autorităţile locale.

Conform legii, persoana care demisionează dintr-un partid politic, îşi pierde de drept calitatea de consilier local, consilier judeţean sau primar. Prefectul emite un ordin prin care constată încetarea de drept a mandatului celui în cauză.

În lipsa unei informări oficiale venite din partea Consiliului Local Galaţi, prefectul nu poate emite ordinul amintit.

                                                                                        

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite