Uluitor! Judecătorii au decis că braconierul care a împuşcat un cioban nu reprezintă pericol public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia este cel puţin surprinzătoare având în vedere acuzaţiile grave pe care i le aduc procurorii: „uz de armă letală fără drept, vătămare corporală gravă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor".

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au fost sesizaţi prin Dispeceratul 112, miercuri 30 mai, despre faptul că la o stână din satul Fântânele, comuna Scânteieşti, un tânăr a fost împuşcat în gamba dreaptă. Cel care a tras deţinea arma ilegal, nu avea permis de port-armă.

„Poliţiştii au stabilit că V. Ivanciu (43 de ani), din satul Chiraftei, comuna Măstăcani, în timp ce se afla în pădurea din apropierea satului Fântânele, cu intenţia de a vâna ilegal porci mistreţi, deranjat de faptul că vânatul îi este alungat de câinii de la stâna lui G. Petrică (28 ani), din aceeaşi localitate, a executat un foc asupra acestuia, cu arma de vânătoare pe care o deţinea ilegal. Împuşcat în gamba dreaptă, tânărul a fost transportat la Spitalul Judeţean Galaţi pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar medicul legist a stabilit că are nevoie de 150 - 170 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, urmând ca după acestă perioadă să fie reexaminat. V. Ivanciu a fost reţinut de poliţişti pentru 24 ore, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de armă letală fără drept, vătămare corporală gravă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor", a precizat comisar Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Având în vedere acuzaţiile deosebit de grave care i se aduc inculpatului, procurorii au propus judecătorilor să emită mandat de arestare preventivă pe numele acestuia însă surprinzător (sau nu!) un complet al Tribunalului Galaţi a decis că Ivanciu poate fi cercetat în stare de libertate întrucât nu prezintă pericol social.

Consterant, procurorul de caz a dispus aplicarea măsurii interdicţiei de a nu părăsi localitatea pentru 30 de zile. Măcar măsura asiguratorie ca inculpatul să nu fugă din ţară să fie luată, dacă aceea de a-i proteja pe cei din jurul său a fost refuzată.

Este de înţeles şi frustrarea poliţiştilor care au scotocit pădurea timp de două zile pentru a găsi arma ascunsă de braconierul agresor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite