Sute de oameni au protestat la Galaţi pentru ca familiei Bodnariu să-i fie daţi înapoi copiii luaţi de statul norvegian

0
0
Imagine de la protestul de la Galaţi, pentru copiii familie Bodnariu. Foto: C.C.
Imagine de la protestul de la Galaţi, pentru copiii familie Bodnariu. Foto: C.C.

Mitingul a fost organizat de Alianţa Evanghelică şi a reunit persoane din judeţele Galaţi, Vrancea şi Brăila. Protestul a fost unul autorizat şi s-a desfăşurat paşnic.

Câteva sute de persoane s-au adunat sâmbătă după amiază la Galaţi, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor , pentru un miting de susţinere a familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost luaţi de statul norvegian, prin deja celebra instituţie de protecţie a drepturilor copilului – Barnevernet.

Protestul (care s-a desfăşurat paşnic) a fost organizat de Alianţa Evanghelică şi a reunit oameni din judeţele Galaţi, Brăila şi Vrancea,. Potrivit organizatorilor, cazul Bodnariu este doar un simptom, dat fiind că alte zeci de familii de români au probleme similare în Norvegia, situaţia care „ar impune reacţii mai ferme din partea autorităţilor române”.

„Suntem aici să ridicăm glasul împotriva abuzurilor pe care statul din Norvegia le face împotriva familiei Bodnariu şi altor familii care deja au fost prezentate public. Vrem să spunem lumii întregi că ne pasă de valoarea familiei şi că locul cel mai potrivit pentru un copil este în familie, nu în afara familiei biologice”, a spus Dorin Dumitraşcu, pastor al Bisericii Creştine Emanuel din Galaţi.

Manifestanţii au afişat pancarte cu drapelul Norvegiei, pe care erau inscripţionate, în română şi engleză, mesaje la adresa statului scandinav, dar şi despre valorile familiei: „Norvegia, înapoiază copiii familiei Bodnariu”, „Locul copiilor este în familie”, „Susţinem familia Bodnariu”, „Românii cred în valoarea familiei” s.a.m.d.

Organizatorii au prezentat şi cele opt puncte ale unei rezoluţii care a fost semnată de participanţii la protest şi care va fi trimisă autorităţilor locale şi centrale.

„În esenţă este vorba despre dreptul ca părinţii biologici să îşi crească copiii, obligaţia statului norvegian de a înapoia imediat copiii familiei Bodnariu, să se revizuiască legile nedrepte, susţinem demersurile autorităţilor române, solicităm opiniei publice internaţionale să oprească abuzurile statului norvegian împotriva românilor, cerem parlamentului român să armonizele legea actuală a protecţiei copilului, armonizând aspectele discutabile ale legii”, a mai spus pastorul Dumitraşcu.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri