Sute de amenzi pentru gesturi obscene, provocare de scandal, refuz de legitimare şi tulburarea liniştii publice la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii locali au aplicat sute de amenzi pentru adresarea de expresii jignitoare Foto: arhivă Adevărul
Poliţiştii locali au aplicat sute de amenzi pentru adresarea de expresii jignitoare Foto: arhivă Adevărul

De pe 1 mai şi până în prezent, poliţiştii locali au aplicat 555 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 50.230 lei. În top se găsesc sancţiunile pentru consum de băuturi alcoolice în locuri neamenajate, tulburarea liniştii publice, proferarea de injurii şi expresii jignitoare.

Cele mai multe amenzi aplicate de poliţiştii locali din Galaţi au fost date în baza legii 61/1991, 289 la număr, pentru consum de băuturi alcoolice în locuri neamenajate, tulburarea liniştii publice, proferare de injurii şi expresii jignitoare, gesturi obscene, provocare de scandal şi refuz de legitimare.

Totodată, au mai fost aplicate amenzi şi pentru alte fapte încadrate la legea 349/2002 (13 sancţiuni) - fumat în loc nepermis; HCL 79/2002 (232 sancţiuni) şi HCL 307 (15 sancţiuni).

”Planul de măsuri – “Estival 2017” se va desfăşura până în luna septembrie 2017, timp de cinci luni poliţiştii locali desfăşurând acţiuni specifice în diferite locaţii, la evenimente cu participarea unui public numeros, precum şi acolo unde este un aflux important de persoane, pe Faleza Inferioară şi Superioară, Grădina Publică, parc Viva şi parc Mihai Eminescu”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite