Ştiţi pe cine veţi alege? Iată cine sunt cei care aşteaptă voturile dumneavoastră la alegerile parlamentare din această iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Paul Dobre, candidat în Colegiul 1 la Camera Deputaţilor, pare să fie scutit de emoţii şi la alegerile din 2012. Foto: arhivă Adevărul
Victor Paul Dobre, candidat în Colegiul 1 la Camera Deputaţilor, pare să fie scutit de emoţii şi la alegerile din 2012. Foto: arhivă Adevărul

Cotidianul „Adevărul” vă prezintă politicienii din Galaţi, care speră că-i veţi vota pentru a vă reprezenta în Parlament. Astăzi vă prezentăm  candidaţii din Colegiile 1 şi 2 pentru Camera Deputaţilor

La alegerile parlamentare, programate pentru data de 9 decembrie, gălăţenii îşi vor vota reprezentanţii  în 13 colegii uninominale din care nouă pentru Camera Deputaţilor şi patru pentru Senat. 

În judeţul Galaţi, s-au înscris în cursa electorală 66 de candidaţi din şapte formaţiuni politice.
Astăzi vă prezentăm candidaţii gălăţeni din primele două colegii electorale pentru Camera Deputaţilor, precum şi componenţa colegiilor uninominale.

-În Colegiul numărul 1 ( din care fac parte comunele Brăhăşeşti, Buciumeni, Cerţeşti, Corod, Drăguşeni, Ghidigeni, Gohor, Munteni, Negrileşti, Nicoreşti, Poiana, Priponeşti şi Ţepu, vor candida:

Victor Paul Dobre (USL) - 60 de ani, inginer, deputat, PNL;
Gheorghe Găinaru (ARD) - 63 de ani, economist, consilier local comuna Drăgăneşti, PDL;
Daniela Simona Hapeci (PP-DD) - consilier judeţean;
Eugen Frunză (UDMR) - medic veterinar;
Cristinel Chiculiţă (PRM)- 40 de ani, inginer, administrator firmă.

Paul Dobre este de departe favorit în cursa pentru un fotoliu de deputat în Colegiul numărul 1 din nordul judeţului Galaţi. Este născut la Galaţi şi are 60 de ani.  De profesie inginer navalist, Dobre a mai absolvit Şcoala Superioară de Administraţie din capitala Italiei şi cursurile Colegiului Naţional de Apărare. A lucrat ca inginer, din 1977 şi până în 1990, când a devenit Secretar general al Camerei de Comerţ din Galaţi. Este membru PNL din 1991, iar din 1993 ocupă funcţia de preşedinte al filialelei judeţene a partidului. Este şi vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal. A fost pe rând prefect al judeţului Galaţi, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi secretar de stat în Ministerul administraţiei şi Internelor. Actulamente este deputat. În 2008, Dobre a fost votat în acelaşi colegiu de 8.765 de gălăţeni.

Aşadar,  este un adversar redutabil pentru Gheorghe Găinaru, consilier local PDL în comuna Drăgăneşti, care, după ce n-a reuşit să câştige în vară Primăria acestei localităţi, acum îşi încearcă iarăşi norocul, dar cu ştacheta ridicată şi mai sus. 

Daniela-Simona Hapeci, economistă, speră să fie nevoită să renunţe la mandatul de consilier judeţean PP-DD pentru un fotoliu de deputat.
 

Eugen Frunză, în pofida rezonanţei neaoş româneşti a numelui său, candidează din partea UDMR aşa cum a făcut şi la alegerile trecute, la scrutinul precedent obţinând doar câteva zeci de voturi.

Despre Cristinel Chiculiţă am reuşit să aflăm doar că este inginer şi administrator de firmă şi candidează  din partea PRM.

În  Colegiul numărul 2 (alătuit din localităţile Tecuci, Cosmeşti, Matca, Cudalbi, Movileni) s-au înscris în cursa electorală:

Laurenţiu Chirvăsuţă (USL) - 47 de ani, inginer, senator, UNPR;
Mircea-Nicu Toader (ARD) - 64 de ani, inginer, deputat, PDL;
Rivelinio Ţirică (PP-DD) - avocat;
Timbolschi Ildiko (UDMR) - inginer, director producţie;
Clemansa Sava (PRM)- 52 de ani, avocat.

Deputatul Mircea-Nicu Toader are 64 de ani. A absolvit Institutul de Marină "Mircea cel Bătrân", un Master în Dreptul Informaţiilor şi a Securităţii Private, Cursuri de perfecţionare în specialitate şi în management, precum şi cursurile Colegiului Naţional de Apărare. Din 1969 şi până în 1992 a ocupat diferite funcţii în cadrul Navrom şi Petromin. Din 1992 şi până în 2000, când a devenit parlamentar, a fost director al firmei SC TransEuropa SA Galaţi. A mai ocupat funcţiile de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi şi de Secretar de Stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor. În anul 2000 a devenit membru PD, preşedinte al organizaţieijudeţene a partidului şi deputat. Din iulie 2012, nu mai este preşedintele PDL Galaţi. Speră să obţină al treilea mandat de deputat.

Cel cu care şi-l dispută, senatorul Laurenţiu Chirvăsuţă (UNPR), candidat din partea USL are avantajul că este tecucean şi deci mai cunoscut în colegiu. Situaţia acestui candidat este interesantă având în vedere că, în urmă cu patru ani, în acelaşi colegiu, a câştigat fotoliul de senator pentru PSD, partid pe care ulterior l-a părăsit în favoarea UNPR. Cei pe care i-a părăsit la alegerile trecute acum sunt în situaţia de a-i acorda sprijin ca aliaţi politici. 
Laurenţiu Chirvăsuţă are 47 de ani. Este absolvent al facultăţii de Construcţii din Iaşi. Între anii 1989 şi 1991 a lucrat la RAGCL Tecuci. Între anii 2004 şi 2007 a fost preşedintele Organizatiei Municipale PSD Tecuci.

Rivelino Ţirică, candidatul  PP-DD în acest colegiu este avocat şi îşi dispută fotoliul de deputat cu colega sa de Barou, Clemansa Sava.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite