Alegeri parlamentare Prahova. Candidaţii din Colegiul 2 Deputaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adevărul vă prezintă cea mai complexă infografie interactivă din presa românească
Adevărul vă prezintă cea mai complexă infografie interactivă din presa românească

În câteva zile, românii sunt chemaţi din nou la urne, pentru a-şi alege deputaţii şi senatorii care îi vor reprezenta în Parlament în următorii patru ani. Adevărul vă prezintă candidaţii care vă cer votul pe 9 decembrie

Spre deosebire de Colegiul 1 Deputaţi, unde doi foşti colegi de partid sunt favoriţi în lupta pentru Valea Prahovei, în Colegiul 2 Deputaţi – Câmpina vorbim despre o înfruntare între afaceristul Virgil Guran (PNL) şi Alexandru Anghel (PDL), fiul deputatului Florian Anghel.

Chiar dacă lupta pare disproporţionată, date fiind vechimea pe scena publică a lui Virgil Guran, pe de o parte, şi tinereţea lui Anghel, pe de altă parte, un element decisiv al campaniei îl va constitui locul unde se desfăşoară confruntarea, Câmpina, al doilea municipiu din judeţ.

Este un oraş în care familia Anghel are notorietate şi în care îşi desfăşoară multe dintre afaceri.

Alexandru Anghel candidează din partea ARD în colegiul în care tatăl său se apropie să-şi încheie mandatul. Este o prezenţă discretă, iar despre viaţa privată nu se cunosc aproape deloc amănunte. Este, însă, fiul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova (în mandatul 2004 - 2008), Florian Anghel, actual deputat.

Tânărul aspirant la un mandat de deputat are 30 de ani, este arhitect şi nu are grija zilei de mâine. Potrivit declaraţiei sale de avere, are o casă, un ceas de 4.500 de euro, dar şi alte bijuterii în valoare de 5.000 de euro. Este director la 3 firme care îi aduc anual un venit frumuşel, peste 100.000 de lei.
Catalogarea ca „băiatul lui tata“ ar putea fi un dezavantaj în ochii alegătorilor.

Virgul Guran, proces la CEDO

Virgil Guran, contracandidatul juniorului Anghel, este o prezenţă cu vechime în politica prahoveană şi un prosper om de afaceri. Este preşedintele PNL Câmpina, iar în iunie a candidat şi la alegerile locale pentru primăria municipiului Câmpina, dar a pierdut în faţa lui Horia Tiseanu.

CEDO i-a dat câştig de cauză într-un proces intentat statului roman, în care Guran a reclamat că a fost reţinut şi ridicat cu cătuşe, în anul 2000, în momentul în care a refuzat să dea curs unei citaţii. Acesta a primit şi despăgubiri morale de 1.600 de euro.

Episodul a fost subiectul unui atac virulent venit din partea lui Florian Anghel, în timpul campaniei pentru alegerile din 9 decembrie, în care l-a acuzat pe Virgil Guran că acesta a fost arestat pentru afaceri ilegale şi a scăpat de închisoare cu un certificat de la Voila.

Virgil Guran a catalogat afirmaţiile ca fiind nişte „prostii“.

Este născut în 1965 şi este de profesie economist.

În Colegiul 2 Deputaţi (Câmpina, Băneşti, Brebu, Poiana Câmpina, Proviţa de Jos, Proviţa de Sus, Secăria, Şotrile, Valea Doftanei) candidează şi Mihály Péter (UDMR), Niculescu Ana-Cristina (PER) şi Nica Marcel (PP-DD).

Cea mai complexă infografie interactivă din presa românească: totul despre candidaţii din colegiul tău

Cum comprimi peste 1.400 de fotografii, 535 de pagini, 2,3 milioane de caractere de text, peste 2.000 de candidaţi şi aproape 4.400 de linkuri? Faci un desen interactiv. Harta României, aşa cum n-ai mai văzut-o niciodată, îţi spune tot ce trebuie să ştii despre cei care îţi cer votul. Interacţionează cu harta, cunoaşte-i pe candidaţii din colegiul tău electoral şi decide care este mai pregătit să te reprezinte în Parlamentul României.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite