Stâlpi de electricitate avariaţi de maşini scăpate de sub control şi şoferi surprinşi în trafic aproape în comă alcoolică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Opt gălăţeni s-au ales cu dosare penale în perioada sărbătorilor Pascale, acuzaţiile pornind de la conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi şofat fără permis până la conducere fără asigurare de răspundere obligatorie şi cu inspecţia tehnică periodică expirată.

Pe 18 aprilie, poliţiştii postului de Poliţie Vânători au oprit în trafic, pe o stradă din localitatea Vânători, o autoutilitară la volanul căreia au identificat un bărbat, de 36 de ani, din comuna Şendreni.

”Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii au constatat că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce, nu deţinea asigurare de răspundere obligatorie, poliţa R.C.A. fiind expirată, ca şi inspecţia tehnică periodică. La testarea alcoolscopică, bărbatul a prezentat valoarea de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

A fost deschis dosar penal în acest caz pentru conducere a unui vehicul fără permis de conducere, bărbatul fiind, totodată, sancţionat contravenţional.

În aceeaşi zi, la ora 22,10, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Galaţi au fost sesizaţi, printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că, pe strada Drumul de Centură din municipiul Galaţi, un bărbat, din municipiul Galaţi, ar fi acroşat cu autoturismul la volanul căruia se afla, un stâlp de iluminat public, provocându-i avarii.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului l-au testat alcoolscopic pe conducătorul auto implicat în incident, valoare înregistrată fiind 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Pe 19 aprilie, poliţiştii secţiei 7 Poliţie Rurală Matca au oprit în trafic, pe raza comunei Matca, un autoturism condus de un bărbat, de 27 de ani, din localitate. În timpul legitimării acestuia, poliţiştii au constatat că emană halenă alcoolică, astfel că l-au testat cu aparatul etilotest, valoarea înregistrată fiind 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a refuzat să se deplaseze la spital pentru stabilirea alcoolemiei, motiv pentru care poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru refuzul recoltării de probe biologice.

În aceeaşi zi, poliţiştii postului de Poliţie Matca au depistat în trafic, conducând autoturismul pe un drum public din comuna Matca, o tânără, de 17 ani, din localitate, care nu deţinea permis de conducere. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că autoturismul îi fusese încredinţat tinerei de mama sa, care se afla alături de ea, cele două deplasându-se la un magazin comunal pentru achiziţionarea de alimente.

Poliţiştii efectuează  cercetări în acest caz pentru conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se ştie că nu posedă permis de conducere.

Tot pe 19 aprilie, poliţiştii secţiei 3 Poliţie Rurală Lieşti au fost sesizaţi, printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că, în comuna Griviţa, un autoturism a lovit un stâlp de electricitate, avariindu-l.

Poliţiştii au mers la faţa locului, pe strada Victor Ion Popa, din satul Călmăţui, comuna Griviţa, unde, în dreptul uni imobil, au găsit un autoturism, fără plăcuţe de înmatriculare şi care prezenta avarii la partea frontală.

La scurt timp, a fost identificată şi persoana care s-ar fi aflat la volanul autoturismului, în momentul producerii incidentului, un tânăr de 21 de ani, despre care poliţiştii au constatat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, s-a stabilit că autoturismul, care îi aparţine acestuia, nu este înmatriculat. Tânărul este cercetat acum pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Pe 20 aprilie, poliţiştii secţiei 7 Poliţie Rurală Matca au oprit în trafic, pe D.J. 251A, pe raza comunei Corod, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din localitate.

Întrucât la testarea alcoolscopică bărbatul a prezentat o valoare de 1,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice şi stabilirea alcoolemiei, poliţiştii întocmind, totodată, dosar penal pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

În aceeaşi zi, poliţiştii Biroului Rutier Tecuci au fost sesizaţi, printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că, pe D.J. 252, în comuna Movileni, a avut loc un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.

La faţa locului, poliţiştii au stabilit că un bărbat, de 29 de ani, din localitate, a circulat cu un moped, pe drumul mai sus menţionat, şi, într-o curbă, ar fi pătruns pe  contrasens, intrând în coliziune cu o autoutilitară, condusă regulamentar de un bărbat, de 46 de ani, din comuna Lieşti.

În urma impactului a rezultat rănirea bărbatului care conducea mopedul, acesta fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale. La testarea alcoolscopică a acestuia a fost înregistrată valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, poliţiştii constatând, totodată, că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Bărbatul este cercetat acum pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis. Tot pe 20 aprilie, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe raza comunei Rădeşti, a avut loc un incident rutier, în urma căruia un autoturism a fost avariat.

Din primele verificări a reieşit că incidentul ar fi fost provocat de un tânăr, de 20 de ani, care, conducând autoturismul pe un drum comunal, ar fi pierdut controlul direcţiei şi ar fi intrat în doi stâlpi aflaţi pe marginea drumului.

Întrucât la testarea alcoolscopică, tânărul a prezentat valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar din bazele de date a rezultat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, poliţiştii i-au deschis dosar penal atât pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, cât şi pentru conducere fără permis.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite