Şmecheria unui şofer român cu permisul auto anulat: a condus maşina pe baza unui act ucrainean falsificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina gălăţeanului prins cu permis auto fals FOTO Poliţia de Frontieră
Maşina gălăţeanului prins cu permis auto fals FOTO Poliţia de Frontieră

Bărbatul în vârstă de 28 de ani, din Galaţi, folosea permisul auto fals încă din luna iulie a acestui an, dar a avut norocul ca în acest interval să nu fie oprit niciodată pentru control de către poliţişti.

Poliţiştii  din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti efectuează cercetări cu privire la un tânăr care a fost depistat în zona de competenţă la volanul unui autoturism, folosind un permis de conducere fals, deşi nu deţinea dreptul de a conduce.

Şoferul fără drept a fost identificat în data de 10 decembrie 2019., în jurul orei 13.30, pe timpul unei misiuni specifice a unui echipaj al Poliţiei de Frontieră, care au oprit în localitatea Frumuşiţa (judeţul Galaţi), un autoturism marca Renault Megan, înmatriculat în România, condus de gălăţeanul Bogdan G., în vârstă de 28 de ani.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, tânărul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina.

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat faptul că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, acesta fiind fals”, a declarat Mădălina Carp, de la Poliţia de Frontieră Galaţi.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că bărbatul în cauză nu deţine dreptul de a conduce autovehicule.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a obţinut permisul de conducere în luna iulie a acestui an, în Ucraina şi că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul prezentat la control ar fi fals. El a recunoscut şi că a deţinut până anul trecut un permis auto românesc, dar că acesta i-a fost anulat în urma unor probleme cu legea.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, la finalizare fiind luate măsurile legale care se impun. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite