Seminar pe tema consumului de etnobotanice. Participanţii vor afla care este statul legal al acestora şi efectele consumului de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia “Se Poate şi Altfel” vă invită marţi, 26 Iunie, începând cu ora 10,00, la un seminar intitulat “Etnobotanicele-la 8 ani de la prohibitie”. Acţiunea va avea loc în sala D12 a Facultăţii de Mecanică şi va fi susţinută de către psihologul Florian Miu, psihoterapeut specializat în domeniul adicţiilor.

Prin “Etnobotanicele-la 8 ani de la prohibitie”, organizatorii îşi propun să aducă în atenţia comunităţii gălăţene un pericol pe care mulţi îl credeau de domeniul trecutului. 

Psihologi sau simpli voluntari la această acţiune consideră că au obligaţia morală de a semnala pericolul numit “etnobotanice”, iar această obligaţie este întărită şi de faptul că locuiesc în Galaţi, oraşul care a fost şi este lider în comercializarea de “legale”.

”Nu putem sta cu mâinile în sân în timp ce tineri de 10 ani, conform unui raport A.N.A., ajung în secţiile UPU ale spitalelor ca urmare a consumului de substanţe, iar medicii nu ştiu cum să îi trateze pentru că nu cunosc compoziţia drogului consumat. Cum se întâmplă asta? Vă aşteptăm marţi, începând cu ora 10,00, la Facultatea de Mecanică, unde veţi afla mai multe despre “etnobotanice”, despre statutul lor legal de-a lungul timpului şi, bineînţeles, despre efectele unui astfel de consum”, a declarat Mihai Ovidiu Munteanu, voluntar Prosalvita.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite