Şeful ISJ Brăila, acuzat că a bătut un bărbat, este acţionar la firma care aduce cornurile elevilor în Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Mihai Gheorghiţă Foto: obiectivbr.ro
Dan Mihai Gheorghiţă Foto: obiectivbr.ro

Profesorul Dan Mihai Gheorghiţă (37 ani), noul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila (IŞJ), este acţionar la firma SC Alpiline SRL, o societate din Brăila, înfiinţată în 2015, care a avut în 2016 o cifră de afaceri de 4,6 milioane de lei, cu un profit net de peste 600.000 de lei, şi care are 10 angajaţi.

Dan Mihai Gheorghiţă, proaspăt numit în funcţia de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, a ajuns acţionar la firma SC Alpiline SRL după ce Tribunalul Brăila a admis divizarea parţială a societăţii SC Risk Com SRL, firma surorii şi a cumnatului lui Gheorghiţă, cunoscută pentru faptul că a câştigat de mai multe ori licitaţiile pentru programul „Cornul şi laptele”. 

Tribunalul Brăila a decis ca Risk Com, al cărui administrator special era Ştefan Rădulescu, să se divizeze în patru societăţi comerciale: Alpistore SRL, Alpiship SRL, Alpiline SRL şi Alpiestate SRL, societăţi la care profesorul Dan Gheorghiţă are acum acţiuni în diferite cote.

Iată, de pildă, ce hotărau judecătorii în 2015 cu privire la activele societăţii Alpiship SRL: ”dobândirea de către societatea Alpiship SRL a activelor imobilizate constând în echipamente tehnologice, aparate şi instalaţii de măsură, control şi reglare şi mijloace de transport şi preluarea în vederea stingerii a creanţei chirografare deţinute de către Dan Mihai Gheorghiţă în valoare de 403.023 lei, iar celelalte elemente patrimoniale se vor prelua în procent de 10 % din elementele similare al SC Risk Com SRL”.

Firma SC Alpiline SRL, la care este acţionar şeful ISJ Brăila, a câştigat licitaţia pentru distribuţia cornului la elevi pe zona Galaţi pentru următorii doi ani. Societatea a avut în 2016 o cifră de afaceri de 4,6 milioane de lei, cu un profit net de peste 600.000 de lei, şi are 10 angajaţi, obiectul său de activitate fiind fabricarea pâinii, a prăjiturilor şi a produselor de patiserie.

Profesorul Dan Mihai Gheorghiţă este cercetat în prezent pentru lovire şi alte violenţe, după ce angajaţii unui restaurant din Brăila au reclamat o presupusă agresiune comisă de acesta la 112, iar la faţa locului au fost făcute constatări de către un echipaj de Poliţie. Incidentul a fost confirmat oficial şi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila, care a precizat că a deschis un dosar penal în urma declaraţiilor victimei, agresorului şi martorilor, precum şi a procesului-verbal de constatare încheiat, în noaptea de 8 spre 9 septembrie 2017, pe terasa restaurantului Swing din Brăila.

„În noaptea de 9 septembrie, la ora 1,00, am fost sesizaţi de o angajata unei terase din Brăila despre faptul că un bărbat a provocat un conflict şi refuză să părăsească localul. Colegii mei de la Ordine Publică s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat un bărbat de 37 de ani, care în timpul conflictului ar fi lovit un bărbat de 50 de ani din Brăila. Cercetările în acest caz continuă, fiind întocmit în cauză dosar penal pentru lovire sau alte violenţe ”, a precizat subinspectorul Laura Dan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila.

”M-a lovit cu pumnul în zona feţei”

Restaurantul Swing, unde s-a produs incidentul, aparţine cumnatului şefului ISJ Brăila. Potrivit bărbatului care ar fi fost bătut (acesta este soţul bucătăresei localului), şeful ISJ Brăila şi-a pierdut cumpătul în momentul în care i s-a spus că s-a terminat programul şi că trebuie să plătească şi să plece. Atunci profesorul ar fi început să înjure personalul şi l-ar fi lovit cu pumnul în faţă pe bărbatul de 50 de ani.

”M-a lovit cu pumnul în zona feţei şi mi-a adresat cuvinte jignitoare”, se menţionează în declaraţia luată de poliţişti bărbatului care pretinde că a fost lovit de şeful ISJ Brăila, varianta fiind confirmată în scris şi de soţia acestuia, dar şi de încă un martor.

Profesorul Dan Mihai Gheorghiţă neagă însă că l-ar fi agresat pe bărbat. El admite totuşi că în noaptea de 9 septembrie s-a aflat alături de mai multe persoane la terasa respectivă şi că, în jurul orei 1,00, doi angajaţi, soţ şi soţie, i-ar fi cerut să plece pentru că terasa s-a închis. Conform acestuia, a urmat un schimb de replici, iar la scurt timp a sosit Poliţia, care a aplanat conflictul. 

„Este o mistificare în toată regula. Da, am fost acolo şi a fost un schimb de replici legat de faptul că mi-a adus nota de plată bucătăreasa şi nu chelnerul care ne-a servit. Dar asta a fost tot. Poliţia au chemat-o ei, s-a făcut un proces-verbal, dar nu ştiu de niciun dosar penal”, susţine profesorul Dan Mihai Gheorghiţă.

Dan Mihai Gheorghiţă este profesor de sport şi a fost inspector general adjunct al ISJ Brăila din iunie 2016 şi până pe 5 septembrie 2017, atunci când fostul şef al instituţiei, profesorul Cătălin Canciu, a fost demis de ministrul Educaţiei. Atribuţiile au fost preluate de adjunctul Dan Mihai Gheorghiţă pentru 60 de zile, iar Ministerul Educaţiei ar urma organizeze un concurs pentru ocuparea funcţiei în această perioadă.

CITIŢI ŞI:

Scandal în Educaţie. Cum s-a ales cu dosar penal, la doar trei zile de la numire, şeful unui inspectorat şcolar judeţean

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite