Se fac ultimele pregătiri pentru slujba de Înviere. Bisericile şi mănăstirile din Galaţi, controlate de pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu această ocazie, pompierii militari i-au învaţat pe preoţi, călugări şi măicuţe cum să acţioneze în caz de incendiu sau cum să utilizeze un stingător.

Pompierii militari au verificat în aceste zile respectarea regulilor de prevenire a incendiilor la lăcaşurile de cult şi locurile din judeţul Galaţi unde se vor desfăşura slujbe religioase în perioada sărbătorilor pascale. Mai mult decât atât, pentru a petrece aceste sărbători în linişte şi siguranţă, slujbele  de înviere vor fi supravegheate de peste 200 de pompieri gălăţeni.

Şi cum în incintele bisericilor există deseori mari aglomerări de persoane, posibilităţile de evacuare în caz de incendiu sunt reduse. Tocmai de aceea, atât preoţii, cât şi celelalte persoane implicate în buna desfăşurare a slujbei de Înviere trebuie să acordate o atenţie deosebită măsurilor de apărare împotriva incendiilor. Cu acest prilej, preoţii, călugării sau măicuţele au învăţat cum să acţioneze în caz de incendiu sau cum să utilizeze un stingător.

Toate aceste vizite vor fi făcute până în seara când în lăcaşele de cult se va oficia slujba de Înviere.

Reamintim că în 2011, un incendiu de proporţii a mistuit Mănăstirea Adam. Atunci, de la un coş de fum defect din bucătăria mănăstirii au ars chiliile măicuţelor, iar mansarda a fost cuprinsă de flăcări aproape în totalitate.  

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite