Românii au talent/Povestea Mădălinei,fata care a chemat arta la bară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 12 ani a fost la un pas de moarte şi a trebuit să renunţe la visul de a deveni o nouă Nadia.

Mădălina Felea (alias „Medea Felina"), gălăţeanca ajunsă în finală la „Românii au talent", are o poveste de viaţă plină de dramatism. A început să facă gimnastică artistică la şase ani (sport pentru care, spun foştii profesori de la Liceul Sportiv din Galaţi, aveau un talent extraordinar), însă visul ei de a ajunge o nouă Nadia s-a frânt la 12 ani, în urma unui grav accident.

Era luna august a anului 1995. Se afla la ţară, la nişte prieteni de familie. A intrat în casă să întrebe dacă se poate uita la desene animate. În acel moment, s-a întrerupt curentul, nu a mai văzut nimic şi a căzut de la o înălţime de trei metri în beci, peste un borcan de murături, care s-a spart. A fost o minune că a scăpat cu viaţă!

CLICK PE FOTO PENTRU A VEDEA IMAFINI CU MĂDĂLINA FELEA LA BARĂ

image

Dusă de urgenţă la spital, fetiţa a avut nevoie de 22 de cusături la spate şi şapte la cap şi a trebuit să stea internată mai multe săptămâni. „În acel moment, medicul i-a spus mamei că sportul pe care îl practic poate fi periculos pentru sănătatea mea", spune Mădălina, care, după accident, a fost transferată la o şcoală generală obişnuită.

„Am suferit foarte mult. Nu atât fizic, cât sufleteşte. Noaptea, până să adorm, mă imaginam la paralele - aparatul meu preferat. Plângeam foarte des, pe ascuns. A fost foarte greu. Infernal...", îşi aminteşte tânăra.

Acum, în faţa marii finale a concursului, sportiva de 28 de ani are curajul să zâmbească şi să fie optimistă.

„Cred în ceea ce fac. Cred că o să câştig. Cred că sportul pe care-l practic va ajunge disciplină olimpică", ne-a mărturisit Mădălina, care a mai dezvăluit că are emoţii foarte mari. „Sunt copleşită de ceea ce mi se întâmplă", a mai spus Medea.

La vârsta de 16 ani, Mădălina Felea a descoperit dansul la bară într-o discotecă din oraşul natal - Galaţi. Acolo, a văzut două dansatoare care făceau acrobaţii. „Îmi imaginam elemente de gimnastică la bară, ca o alternativă a paralelelor", spune ea.

La 19 ani a plecat în Italia, în Sicilia, unde a lucrat ca ospătar, după care s-a mutat la Roma, unde a muncit într-un bar de karaoke. La un momemt dat, pentru lucrurile nu-i mergea prea bine nici în Italia, Mădălina s-a hotărât să se întoarcă în România, însă după alte trei luni s-a întors în Italia, în Sicilia. „Italia îmi oferea puţin, România nu-mi oferea nimic unde", explică ea momentul de indecizie.

În Sicilia a reuşit, cu multe eforturi, să-şi deschidă o şcoală de gimnastică la bară. Cum era deja previzibil, s-a lovit de multe prejudecăţi pentru că toată lumea credea că face striptease.

„Aceea sală era de fapt un fost depozit părăsit. Mi-au trebuit şapte luni să a amenajez. Multă muncă, lipsă de bani, ştiţi cum e... Visul meu părea împlinit, dar nu a fost aşa. Lucrurile nu mergeau aşa cum speram eu, probabil din cauza mentalităţii ceva mai rigide a sicilienilor", povesteşte sportiva.

Atunci, a deciscă trebuie să facă o schimbare. În 2009 s-a mutat în Milano, unde a închiriat o sală. Acum, are constant 25 de cliente care vor să înveţe gimnastica la bară şi reuşeşte astfel să-şi acopere cheltuielile.

Este încă marcată de moemntul când a ajuns pe scena de la „Românii au talent" şi când toată lumea se aştepta să vadă un număr de striptease. „Poate că doar mi-am imaginat eu, dar mi s-a părut că la început erau cumva dezamăgiţi", spune sportiva.

Spectatorii însă au avut însă ocazia să asiste la o remarcabilă demonstraţie sportivă, care a smuls urale şi a propulsat-o practic către finală.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite