Proiecţiile de filme din cadrul Festivalului KineDok continuă la Muzeul de Artă din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi seară va fi proiectat un documentar unguresc despre o poveste aproape halucinantă; cum şi-a făcut teren de tenis şi turneu aferent un sat unguresc cu 126 de locuitori şi cu şomaj 98%. Intrarea publicului este liberă.

În cadrul proiectului KineDok, o nouă proiecţie de film va avea loc joi, 22 octombrie, de la ora 18,.00. La Muzeul de Artă Vizuală va fi difuzat filmul „Turneul de la Besence” (Ungaria), realizat de Kristóf Kovács în anul 2013.

Povestea satul unguresc Besence are doar 126 de locuitori şi un şomaj de 98% este realmente fascinată  şi pare de domeniul ficţiunii deşi este doar realitate pură. Primarul decide să pună satul său amărât pe hartă. Aplică pentru fonduri şi reuşeşte să obţină bani pentru două proiecte: o grădină bio şi un teren de tenis.

După deschiderea oficială şi inaugurarea terenului, antrenorul Kari îşi face apariţia în sat împingând un căruţ de cumpărături plin de mingi şi rachete de tenis. Primul sezon de tenis începe în forţă. Până la urmă, e mai bine decât să tot aştepţi un loc de muncă.

Scenele din viaţa satului alternează cu grijile de zi cu zi: grija banilor, a locului de muncă şi bineînţeles, a tenisului. Vara în Besence trece uşor, relaxat. Dar nu durează mult până ce apar tensiuni în jurul terenului. Vor reuşi primarul şi Kari să lanseze Turneul de la Besence?

Proiectul KineDok va continua pe data de 29 octombrie, când va avea loc proiecţia filmului „Normalizarea”, un film care repovesteşte dispariţia şi crima neelucidată a unei tinere, care a avut loc cu treizeci de ani în urmă.

Reamintim că, la Galaţi, proiectul KineDok se va desfăşura până pe data de 3 decembrie, timp în care, la Muzeul de Artă Vizuală vor fi proiectate 12 filme realizate în România, Polonia, Cehia, Slovacia, Olanda, Ungaria, Danemarca, Croaţia şi Rusia.

Proiecţia va fi urmată de o dezbatere

Invitaţi la dezbaterea ce va avea loc după difuzarea filmului: Emanuela Turcu, jurnalist şi purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Galaţi şi Bogdan George Silion, profesor de ştiinţe socio-umane la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă", doctor în filozofie.

Intrarea publicului este liberă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite