Premiu important obţinut de Casa de Cultură a Studenţilor din Galaţi la un concurs jurizat de Cătălin Botezatu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţia gălăţeană a participat luna aceasta la mai multe competiţii, atât de prezentare de modă cât şi de dansuri, de unde a venit cu premii importante

Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi a participat în luna noiembrie 2014 la două festivaluri studenţeşti de unde s-a întors cu mai multe premii importante. Este vorba despre Festivalul Naţional Studenţesc de Modă „Culorile Toamnei”, organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Piteşti (4 noiembrie 2014) şi Festivalul de dans „Sibiu Dans Festival” organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu (7-9 noiembrie 2014). 

  

La Festivalul „€œCulorile Toamnei”, unde preşedinte al juriului a fost Cătălin Botezatu, C.C.S. Galaţi, prin designerul Silvia Alexandra Steriopol, care a prezentat colecţia „œVictorian Circus” inspirată din circul victorian al anilor 1840, a câştigat Marele Premiu al Festivalului. 

  

 Designerul a fost însoţit la festival de o echipă restrânsă din care au făcut parte două modele şi hair stylist-ul Bogdan Stoian. 

  

În perioada 7-10 noiembrie, Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi a fost reprezentată la Festivalul de Dans „œSibiu Dans Festival” de trupele „€œIllqueens” şi „Brotherhood”, care prin câteva coregrafii de excepţie au adus Galaţiului importante premii după cum urmează:  

  

Trupa Illqueens a obţinut şase premii (Secţiunea formaţie, genul Street Dance - locul I, Secţiunea grup, genul Street Dance - locul I, Secţiunea duet, genul Street Dance - locul I, Secţiunea solo, genul Street Dance -locul ÎI, Secţiunea formaţie, genul Show Revue (burlesque) - locul I, Premiul pentru cea mai bună dansatoare a competiţiei - Popovici Andrada). Trupa Illqueens a luat fiinţă în iunie 2011, la iniţiativa coregrafului Costel Roşu. La numai trei luni grupul participă la primul concurs de street dance, Nymphea 2011 Oradea, iar în februarie 2012 deja câştiga primul concurs, ESDU Dance Masters Bucureşti: locul 1 categoria urban dance style, secţiunea juniors şi premiul special Best Make Up. Între timp trupă schimbă o parte din membrii, participă la diferite tabere de dans şi workshopuri, iar în 2013 obţine locul 3 la Hip hop Internaţional Oradea, şi calificarea la etapă mondială din Laş Vegas.  

Trupa Brotherhood a obţinut locul al treilea la secţiunea formaţie, genul street dance. Trupa Brotherhood este o trupă gălăţeană formată în urmă cu 4 luni, fiind cea mai nouă trupă de street dance afiliată Casei de Cultură a Studenţilor Galaţi, având în spate doi coregrafi aparţinând trupei Stance Crew, Bogdan Căpăţan şi Chiriac Andreea. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite