Pregătirile din campusul studenţesc gălăţean au ajuns la final. Căminele îşi aşteaptă studenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu doar câteva zile înainte de începerea unui nou an universitar, căminele studenţeşti sunt pregătite să-şi primească musafirii. Lucrările uzuale de curăţenie s-au terminat, aşa că cele aproximativ 2.900 de locuri aşteaptă să fie ocupate. Pentru asta tinerii vor plăti mai mult la cazare, dar creşterea este nesemnificativă. La buget, taxa este de 110 lei, iar restul studenţilor plătesc 213 lei.

Mirosul de curat te loveşte imediat ce intri într-o cameră din campusul studenţesc din Galaţi. 154 de camere au fost zugrăvite, motiv pentru care peste 600 de studenţi se vor bucura în următorul an de studiu de condiţii foarte bune.

“Am finalizat cu succes curăţenia, deja o parte din studenţi sunt în cămine. Este vorba de cei care au rămas cazaţi şi pe parcursul verii. Avem asigură deja şi paza în campus, acum aşteptăm bobocii”, ne-a declarat Bogdan Rodeanu, directorul Cămine-Cantine.

Iar bobocii se pot caza de vineri, 25 septembrie. Au prioritate la cazare atât studenţii din primul an universitar cât şi cetăţenii străini care vin la Galaţi să urmeze cursurile Universităţii "Dunărea de Jos". „Avem aproximativ 191 de studenţi străini. Mulţi vin din Republica Moldova şi Ucraina, dar mai sunt şi din ţări ca Siria, Albania, Bulgaria şi Egipt”, ne-a explicat directorul Bogdan Rodeanu.

Pentru cei de anul întâi şi pentru cei veniţi din alte ţări sunt 890 de locuri de cazare. Taxa plătită de studenţi în acest an s-a mărit, dar numai cu trei lei. În acest an, un student la buget scoate din buzunar 110 lei, pe când unul la taxă trebuie să plătească 213 lei.

În total, în Galaţi sunt 9 cămine studenţeşti. În campusul mare, tinerii au parte de tot felul de facilităţi: cantină, un punct de prim-ajutor, sală de fitness şi de forţă, acces gratuit la maşina de spălat, internet, dar şi un centru de mediere socială.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite