Portret/Viorica Dajbog:Se împarte între brutărie şi muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrează la o brutărie, deşi a absolvit şcoala de canto a lui Teodor Munteanu şi a cântat pe scenă acompaniată de maestrul Nicolae Botgros.

Profil

Născută: 28 octombrie 1984-comuna Suhurlui, judeţul Galaţi

Studii: Anul II- Liceul MAIA din Galaţi

Stare civilă: necăsătorită

Se mândreşte că a absolvit şcoala de canto a cunoscutului cântăreţ de muzică uşoară Teodor Munteanu.

A început să cânte de la vârsta de 10 ani, în comuna natală, Suhurlui. Îi datorează lansarea în lumea muzicală unui membru al ansamblului „Doina Covurluiului", ale cărui încurajări au convins-o să facă pasul.

„Datorită lui Ciprian m-am înscris la şcoala de canto. Nu îi cunosc celălalt nume, dar îi mulţumesc pentru ce a făcut pentru mine", ne explică Viorica Dajbog.

A pornit mai greu, dar a muncit mult pentru a ajunge unde este astăzi. A început să cânte la serbări pe o scenă improvizată în satul natal. Combină muzica populară cu muzica bisericească, în prezent făcând parte din corul bisericii „Sfântul Dumitru".

Acompaniată de maestrul Botgros

Viorica Dajbog a participat până acum la două concursuri de muzică populară organizate la Brăila şi Braşov, unde a fost acompaniată de renumita formaţie folclorică „Lăutarii", condusă de maestrul Nicolae Botgros.

A avut totuşi şi momente de dezamăgire, când cei din jurul ei i-au promis diverse lucruri, care nu s-au mai concretizat, aşa cum se întâmplă adesea în lumea muzicală. Tânăra solistă de muzică populară a avut totuşi puterea să meargă mai departe, conştientă că are talent pe care va reuşi să şi-l pună în valoare.

Îi place stilul Emiliei Ghinescu Turcu, dar şi cel al lui Nicu Paleru, iar repertoriul său cuprinde multe melodii interpretate de cei doi de artişti. Îi place enorm să cânte muzică populară şi plănuieşte să îşi câştige existenţa ca solistă, chiar dacă ştie că domeniul artistic concurenţa este mare.

"La o nuntă trebuie să stai 12 ore în picioare şi să cânţi, dar atunci nu simţi cu adevărat plăcerea de cânta", mărturiseşte tânăra solistă.

Îşi pregăteşte primul album

Ca solistă de muzică populară, a trecut şi prin momente amuzante. „Mergeam la o nuntă la Iaşi şi la un moment dat s-a stricat maşina. Ar fi rămas fără muzică la nuntă, ceea ce era de neimaginat, aşa că a venit cumătrul mic şi ne-a luat cu maşina lui", ne povesteşte râzând Viorica.

Se gândeşte să scoată un album de muzică populară, cu piese care să fie doar creaţii proprii, iar acompaniamentul să fie realizat împreună cu maestrul Botgros, dar deocamdată îi lipsesc posibilităţile financiare.

„Cred că doar dacă câştig la loto sau bingo, pot să fac rost de banii necesari", ne spune mai în glumă, mai în serios Viorica Dajbog. Nu îi este ruşine să spună că lucrează într-o brutărie pentru a-şi câştiga existenţa, pentru că ştie că, în timp, va reuşi să se impună în lumea muzicii populare.

Ce îi place

Îmi place să cânt, să fac lumea să se simtă bine la petrecerile unde sunt invitată. Sunt o perfecţionistă. De aceea, îmi place ca lucrurile să iasă ca la carte. Tot ce îmi propun, se realizează. Sunt ambiţioasă şi asta cred că m-a ajutat mult până acum.

Ce nu îi place

Nu îmi place minciuna, oamenii neserioşi în general. Mă refer la persoanele care promit ceva şi nu se ţin de cuvânt. În lumea muzicală mi s-a întâmplat de foarte multe ori asta. Pot spune, de asemenea, că nu îmi plac oamenii care nu sunt punctuali. Asta spune multe despre ei.

Întrebări şi răspunsuri

Ţi-ai dorit dintotdeuna să cânţi?

De mic copil obişnuiam să cânt. Eu sunt originară din comuna Suhurlui iar acolo obişnuiam să iau un porumb, despre care îmi imaginam că este microfonul, şi cântam de mama focului. Am plănuit apoi să vin la Galaţi, unde să îmi fac o formaţie.

Pe ce gen de muzică te vei profila?

Cu siguranţă va fi muzica populară. Dacă discutăm de planuri, pot spune că îmi doresc să devin vedetă. În momentul de faţă cânt la nunţi şi sunt acompaniată de formaţia „Lăutarii", dar de anul viitor voi activa alături de trupa „Still". Trebuie să fiu mulţumită cu ceea ce fac, altfel nici lumea care mă ascultă nu va fi mulţumită.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite