Pistol marca „Ekol Volga”, descoperit în Vama Oancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arma, alături de două cartuşe, au fost găsite în buzunarul hainei unui tânăr cu dublă cetăţenie. Acesta nu avea documentele necesare, aşa că s-a ales cu dosar penal.

Pe 27 ianuarie, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în România, un tânăr de 19 ani, cu dublă cetăţenie - română şi moldovenească. Tânărul era la volanul unui Seat Toledo, înmatriculat în Portugalia.

Echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a avut parte de o surptiză de proporţii la controlul efectuat asupra tânărului. Acesta avea ascuns în haină un pistol cu gaze marca „Ekol Volga”, de calibru 9 mm, un încărcător, două tuburi de cartuşe cu bile trase şi trei obturatoare de gaze. Tânărul le-a spus oamenilor legii că a plecat în mare viteză şi uitat pistolul în haină, dar nu a putut să le prezinte documente legale.

Pistolul în valoare 363 lei şi celelalte accesorii au fost ridicate în vederea expertizării şi predate Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi. Poliţiştii de frontieră i-au întocmit tânărului dosar penal acuzându-l de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite