Peste 10.000 de gălăţeni au votat la sondajul organizat de Primărie pe Facebook. Ce au cerut votanţii edililor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două variante de proiect propuse FOTO Proiect PMG
Cele două variante de proiect propuse FOTO Proiect PMG

Sondajul organizat în premieră de primăria din Galaţi are ca scop să se stabilească modul cum vor fi reabilitate şi reorganizate două mari străzi din oraş. Cele două opţiuni propuse de municipalitate sunt: fluidizarea traficului sau creşterea numărului de locuri de parcare.

Consultarea publică organizată pe internet de către Primăria municipiului Galaţi, cu privire la un proiect de reabilitare urbană, a ajuns la final.

„În urma sondajului lansat pe Facebook de către primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, privind proiectul de modernizare, cu fonduri europene, a străzilor Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918, 77% dintre voturi au fost pentru trafic fluidizat, cu două benzi pe sens, iar în zonele care permit să se realizeze şi parcări, în timp ce 23% dintre voturi au fost pentru mai multe locuri de parcare, dar cu unele segmente de drum cu singură bandă pe sens”, a transmis Primăria.

„Aproximativ 10.500 de persoane s-au pronunţat în cadrul sondajului şi le mulţumesc tuturor. Numărul mare este încă o dovadă că gălăţenii sunt receptivi la ideile noi. Ţinem cont de aceste păreri pentru proiectul de modernizare a celor două artere importante ale oraşului”, a declarat, la rândul său, Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Vă reamintim că Ionuţ Pucheanu, a lansat, miercuri, pe pagina oficială de Facebook, o consultare publică privind proiectul de modernizare, cu fonduri europene, a străzilor Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918. Sondajul s-a încheiat astăzi, la ora 11.00.

Consultarea vine după ce municipalitatea a încheiat, pe 23 aprilie, un contract de finanţare cu fonduri europene pentru obiectul ”Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918”, un proiect major de investiţii, a cărui valoare este de 104.373.966 lei, din care valoarea totală eligibilă - 89.628.219 lei, iar valoarea neeligibilă - 14.745.746 lei.

Proiectul prevede reabilitarea carosabilului (32.000 de metri pătraţi), reabilitarea trotuarelor (20.480 de metri pătraţi), realizarea de piste pentru biciclete (7.680 metri pătraţi), reabilitarea liniilor de tramvai (4.740 metri), reabilitarea şi modernizarea a 18 staţii de călători. În plus, vor fi plantaţi arbori şi arbuşti şi vor fi amenajate spaţii verzi. Amplul proiect de infrastructură vizează şi modernizarea iluminatului public stradal, introducerea în subteran a reţelelor aeriene (fibră optică, telefonie, tv) şi înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare.

Şi achiziţia publică având ca obiect „Modernizare linii de tramvai şi carosabil strada Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918” este încheiată, iar oferta declarată câştigătoare a fost cea depusă de Asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Citadina 98 SA – Mari-Vila Com SRL – Add Global Design SRL cu o propunere financiară de 82.191.251,84 lei (fără TVA), din care valoarea serviciilor de proiectare este de 3.900.000 lei (fără TVA), iar valoarea lucrărilor de executat este de 78.291.251,84 lei (fără TVA).

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri