Pensionarii cu vârste de peste 65 de ani vor primi din nou abonamente gratuite pentru mijloacele de transport în comun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceste abonamente vor fi valabile pe un singur traseu dar,  pensionarii au posibilitatea să opteze ca, în locul acestora, să primească 30 de bilete pentru 15 călătorii dus-întors pe oricare linie şi tip de mijloc de transport urban.

În urma propunerii făcute de viceprimarul Florin Popa (PSD),  consilierii locali au hotărât să aprobe o modificare a regimului facilităţilor la transportul în comun pentru pensionari.

Astfel, vârstnicii care au împlinit 65 de ani, au acum posibilitatea să aleagă între a primi fiecare bilete gratuite pentru 30 de călătorii, valabile pe toate liniile şi mijloacele de transport ale SC Transurb  sau un abonament, tot  gratuit, valabil însă numai pe un singur traseu.

Viceprimarul şi-a argumentat propunerea afirmând că: „Pensionarii folosesc biletele gratuite pentru a-şi duce nepoţii la şcoală or, cele 30 de bilete, le permit doar 15 călătorii dus-întors, deci le ajung doar pentru o jumătate de lună”

La rândul său, viceprimarul PC Radu Cosca a propus ca biletele pentru toate categoriile de pensionari să fie distribuite o dată pe an astfel încât vârstnicii să nu mai fie nevoiţi să steala cozi uriaşe, la fiecare trei luni.

Primarul Marius Stan a spus că pensionarii cu o stare materială bună, fie ei chiar şi cu vârste pente 65 ani, nu vor mai primi acest ajutor care este împovărător pentru bugetul local, iar aceştia îl primesc în mod nejustificat.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite