O gălăţeancă a câştigat premiul de excelenţă la Festivalul Internaţional al Tinereţii: ”Dansul şi muzica sunt modul meu de viaţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eleva a impresionat la Festivalul Internaţional al Tnereţii Foto: Patricia Anamaria Grozavu
Eleva a impresionat la Festivalul Internaţional al Tnereţii Foto: Patricia Anamaria Grozavu

Patricia Anamaria Grozavu, elevă în clasa a XII-a, a reprezentat Galaţiul la competiţia dedicată tinerilor talentaţi din România şi nu numai cu un număr de balet şi unul de dans contemporan. Tânăra face balet de la 12 ani şi de cinci luni este şi instructor de balet.

Festivalul Internaţional al Tinereţii este un concurs la care participă tineri atât din străinătate, cât şi din ţară, pentru a-şi demonstra măiestria în muzică şi dans.  

Competiţia s-a desfăşurat în perioada 28 august-3 septembrie, iar premiul de excelenţă la ediţia din 2017 a fost adjudecat de o gălăţeancă, Patricia Anamaria Grozavu (18 ani), elevă în clasa a XII-a la Liceul ”Mircea Eliade” din Galaţi, care face balet de la 12 ani, dar şi dans contemporan de la 14 ani. 

”Pentru mine, scena reprezintă principala sursa de inspiraţie, reflectoarele îmi dau viaţă şi putere, iar publicul mă încarcă cu emoţie şi energia de care am nevoie. Dansul şi muzica sunt modul meu de viaţă, ele mă definesc în evoluţia mea ca artist”, ne-a declarat Patricia Anamaria Grozavu.

Tânăra balerină îşi crează singură coregrafiile, iar de cinci luni este şi instructor de balet, având mai multe fetiţe pe care le iniţiază în această formă de dans.

Baletul clasic este o formă a dansului care se exprimă prin mişcări precise ale corpului, bazându-se în special pe scoaterea în evidenţă a unor linii estetice ale acestuia. Dansul contemporan este definit prin eleganţă, emoţie si precizie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite