Nu scăpăm de beţivii din trafic. Un şofer a recunoscut nonşalant că a consumat alcool, dar a refuzat testarea alcoolscopică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Doi bărbaţi, de 23 şi 41 de ani, sunt cercetaţi pentru refuz de prelevare de mostre biologice şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului după ce au fost surprinşi băuţi în trafic de poliţişti.

Miercuri, 26 august, poliţiştii Biroului Rutier Galaţi au oprit în trafic, pe strada Alexandru Măcelaru, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 41 de ani, din localitate.

Întrucât, la testarea alcoolscopică, acesta a prezentat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, poliţiştii l-au condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice şi stabilirea alcoolemiei. Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

O zi mai târziu, poliţiştii postului de Poliţie Drăguşeni au depistat, la volanul unui autoturism care circula pe D.J. 251A, în comuna Drăguşeni, un tânăr, de 23 de ani, din localitate, care emana halenă alcoolică.

”Acesta le-a declarat verbal poliţiştilor că a consumat băuturi alcoolice, dar a refuzat testarea alcoolscopică. La unitatea spitalicească unde a fost condus, bărbatul a refuzat şi prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Oamenii legii au deschis un dosar penal în acest caz pentru refuz de prelevare de mostre biologice.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite