Noul centru de permanenţă medicală din centrul Galaţiului a primit finanţare pentru renovare şi funcţionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea în care va funcţiona centrul medical FOTO Costel Crângan
Clădirea în care va funcţiona centrul medical FOTO Costel Crângan

Clădirea a fost oferită Primăriei Galaţi,  cu titlu gratuit, de către Parohia ortodoxă „Sfinţii Trei Ierarhi”. Municipalitatea va aloca 184.000 de lei pentru renovarea spaţiului unde vor funcţiona patru cabinete medicale ce vor fi deschise în weekend şi pe timpul nopţii.

Un nou centru de permanenţă pentru servicii medicale va fi înfiinţat, în toamna acestui an, în cartierul Mazepa 2, după ce Consiliul Local, la propunerea primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a aprobat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru acest obiectiv.

La noul centru medical de permanenţă, care va dispune de un număr de patru cabinete medicale, sunt prevăzute următoarele lucrări: separarea utilităţilor, gaz, apă, energie electrică, prin noi branşamente; realizarea unei intrări separate de intrarea principală în clădire, prin crearea unui gol de uşă în spatele clădirii; amenajarea unei toalete pentru persoanele cu dizabilităţi; realizarea unei rampe pentru persoanele cu dizabilităţi.

Reamintim că, în luna aprilie a acestui an, municipalitatea a încheiat un protocol cu Parohia ”Sfinţii Trei Ierarhi” şi Serviciul de Asistenţă Medicală în vederea înfiinţării la demisolul clădirii Centrului Multifuncţional a unui Centru de Permanenţă pentru Servicii Medicale, în cartierul Mazepa, str. Ovidiu nr. 10. Clădirea, recent construită, a fost cedată spre folosinţă gratuită de către parohia ortodoxă.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 183.890, sursa de finanţare fiind bugetul local. Acesta va fi cel de-al doilea centru de permanenţă din municipiul Galaţi, după cel din cartierul Micro 39, înfiinţat în toamna anului trecut.

La acest centru, de la începutul anului şi până în prezent, au apelat 6.206 persoane cu diverse probleme medicale. Dintre acestea, 5.800 provin din mediul urban şi 220 din mediul rural din judeţul Galaţi. Alte 180 de persoane provin din alte judeţe, iar 6 din alte ţări (Germania, Franţa, Turcia, Ucraina, R. Moldova). Dintre cei 6.206 de pacienţi, 2.762 au fost femei, 2.416 - bărbaţi şi 1.028 -copii. Aceste persoane au beneficiat de consultaţii (2.020) şi de tratamente (4.186).

Programul la Centrul de Permanenţă pentru Servicii Medicale nr.1 din cartierul Micro 39 este următorul: luni - vineri - 15.00 – 8.00, iar sâmbăta, duminica şi în zilele de sărbători legale – non-stop (24/24). Important de precizat este că serviciile sunt gratuite. Mai mult, centrul este dotat de către Primăria municipiului Galaţi cu un electrocardiograf pentru ca pacienţii să beneficieze şi de electrocardiograme.

Principalul scop al înfiinţării acestor centre este degrevarea unităţilor de primiri urgenţe ale spitalelor din oraş, dar şi continuarea programelor cabinetelor medicilor de familie, în aşa fel încât oamenii să poată beneficia de acces facil la servicii medicale, la orice oră din zi şi din noapte.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite