Măsuri drastice de siguranţă la meciul de fotbal Oţelul Galaţi – Pandurii Târgu Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

70 de jandarmi gălăţeni vor  asigura măsurile de ordine publică la partida de fotbal din cadrul etapei a XX-a din cadrul Ligii I, care vor pune faţă în faţă Oţelul Galaţi şi Pandurii Târgu Jiu, în faţa propriilor suporteri de la Galaţi.

Jandarmeria gălăţeană a făcut un apel către suporteri şi galerie de a se manifesta în limitele legalităţii, iar pentru prevenirea şi stoparea producerii în apropierea şi în locul de desfăşurare a competiţiei sportive a unor fapte violente, cu urmări negative atât pentru club cât şi pentru spectatori. "Jandarmeria gălăţeană îndeamnă suporterii, să-şi încurajeze civilizat echipa favorită, astfel încât în stadion şi în afara arenei sportive să existe un climat de ordine şi siguranţă propice desfăşurării competiţiei sportive. 

Totodată, îndemnăm spectatorii şi galeria să nu folosească materiale pirotehnice (deţinerea constituind infracţiune)  care, în afara faptului că ar duce la aplicarea unor sancţiuni pecuniare şi interzicerea accesului la competiţiile sportive, acestea ar putea prejudicia clubul şi ar duce la o decizie a LPF de jucare a meciurilor de fotbal fără spectatori", se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei.

Meciul la ora 19.00, iar accesul publicului pe arena sportivă va fi permis de la ora 17.30. Cei 70 de jandarmi vor asigura ordinea şi siguranţa publică "în zona imediată şi apropiată a arenei sportive înainte, pe timpul şi după terminarea jocului sportiv", precum şi măsurile de protecţie a spectatorilor pe traseele de afluire/defluire ale acestora din zona îndepărtată până la intrarea în arena sportivă, înainte şi după terminarea jocului sportiv, acţionând pentru prevenirea fenomenului infracţional şi intervenind în cazul tulburării ordinii publice.

Dispozitivul de control-acces în stadion, îndrumare şi supraveghere a suporterilor este asigurat de peste 60 de lucrători din firmei de pază şi protecţie contractată de organizator. Poliţiştii gălăţeni vor supraveghea şi coordona circulaţia rutieră în zona arenei sportive. 

Participanţii la această manifestare sportivă trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare al meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite