Măsură fără precedent! De vineri dimineaţă şi până duminică, maternitatea Spitalului Judeţean se închide pentru dezinfecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nou-născuţii prematuri din incubatoarele secţiei Neonatologie vor fi transferaţi la Spitalul de Urgenţă pentru Copii
Nou-născuţii prematuri din incubatoarele secţiei Neonatologie vor fi transferaţi la Spitalul de Urgenţă pentru Copii

În urma celor două cazuri mortale de infecţii nozocomiale înregistrate la Spitalul de Urgenţă, pentru prevenirea unei noi tragedii, conducerea Direcţiei Sanitare a dispus închiderea temporară a Blocului de Naşteri şi a secţiei Neonatologie, pentru dezinfecţie. Gravidele internate şi nou-născuţii prematur vor fi transferaţi în această dimineaţă la Maternitatea „Buna Vestire"

Conducerile Direcţiei Judeţene de Sănătate şi Spitalului Clinic de Urgenţă au decis să închidă temporar Blocul de Naşteri şi secţia Neonatologie pentru a se face dezinfectarea acestora. Este o măsură de prevenire a infecţiilor nozocomiale, fără precent la Galaţi.

„În urma recentelor cazuri de infecţie nozocomială cu Acinetobacter înregistrate la Spitalul de Urgenţă, am intensificat activitatea de monitorizare a asepsiei în această unitate. Au fost prelevate mult mai multe probe de control şi, în urma analizării acestora, s-a constatat prezenţa unei încărcări microbiene care, în scop preventiv, impune realizarea unei dezinfecţii în aceste secţii" - ne-a declarat dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi.

Începând din această dimineaţă, se sistează activitatea curentă din Blocul de Naşteri şi secţia Neonatologie a celei mai mari unităţi sanitare din judeţ.

Gravidele deja internate, care urmează să nască, vor fi transferate la Maternitatea „Buna Vestire", iar nou-născuţii, care necesită în continuare asistenţă din partea medicilor neonatologi, fiind ţinuţi în incubatoare, vor fi mutaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii.

„Sunt cinci nou-născuţi asistaţi respirator. Aceştia vor fi transferaţi la Pediatrie. Cum Spitalul de Copii are doar două incubatoare, Judeţeanul va pune la dispoziţie încă trei. De asemenea, la Maternitatea „Buna Vestire" va fi suplimentat numărul liniilor de gardă cu încă una, în acest scop, medici şi asistente de la Judeţean urmând să-şi desfăşoare activitatea temporar la unitatea de pe strada Dumitru Chicoş", ne-a mai informat doctorul Boldea.

Directorul DJSP a mai precizat că se are în vedere redeschiderea Blocului de Naşteri şi a secţiei Neonatologie, duminică 25 septembrie a.c.

„Reluarea activităţii se va face duminică dimineaţă numai dacă sunt îndeplinite absolut toate condiţiile de siguranţă a gravidelor, lăuzelor şi nou-născuţilor. În caz contrar, termenul de redeschidere a Blocului de Naşteri şi a Neonatologiei se va amâna până luni dimineaţă", a mai precizat dr. Boldea

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite