La Galaţi s-a pus la cale CENTENart. Lucrările pot fi văzute, de luni, la secţia Lapidarium a Muzeului de Istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul este susţinut de Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” din Galaţi şi de Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor Regiunea 2 Galaţi în parteneriat cu Asociaţia „Galaţi, oraşul meu”. Cei şase expozanţi sunt: Gheorghe Nour, Cătălin Ionescu, Ciprian Mocanu, Gabriel Răileanu, Silviu Iorga şi Bogdan Rotaru.

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi şi Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor Regiunea 2 Galaţi, în parteneriat cu Asociaţia „Galaţi, oraşul meu”, vă invită luni, 15 octombrie 2018, de la ora 17,00, la vernisajul expoziţiei CENTENart, care include sculptură, pictură, artă fotografică şi embleme militare.

Sunt şase expozanţi, fiecare cu o viziune proprie asupra împlinirii a un secol de fondarea României mari. Iată ce spune fiecare dintre ei despre pasiunea lor şi despre expoziţie.

Gheorghe NOUR - sculptură: „Tot ceea ce facem sunt mărturii în timp ale frumosului trecute prin eul fiecăruia. Ce faci pentru tine se termină odată cu tine, ce faci pentru alţii, faci pentru veşnicie”.

Cătălin - Irinel IONESCU - pictură şi sculptură: „Viaţa este trecătoare. Arta a fost, este şi va fi mereu nemuritoare! Unii oameni aleg doar cuvintele, eu aleg sculptura şi pictura, pentru a comunica dincolo de cuvinte!”

Florin - Ciprian MOCANU - fotografie: „Prin intermediul obiectivului fotografic, încerc să surprind momente, locuri şi persoane, care să rămână mărturii în timp şi care să transmită, la rândul lor, privitorului emoţia clipei”.

Gabriel RĂILEANU - fotografie: „Fotografia reprezintă pentru mine exprimarea trăirilor din călătoriile mele şi de la evenimentele la care particip”.

Silviu IORGA - embleme militare: „Colecţionez de opt ani embleme şi însemne de poliţie din toată lumea. Ele au fost obţinute de la colegii români şi străini cu care am executat misiuni în comun, prin schimburi cu alţi colecţionari dar şi cu ajutorul colegilor care execută misiuni externe”.

Cel mai tânăr membru al grupului este Bogdan Ionuţ ROTARU, care este elev şi expune fotografie: 
Cei de la Asociaţia „Galaţi, oraşul meu” (al căror membru este tânărul fotograf) spun că Bogdan Rotaru a fost atras de mirajul imaginii fotografice încă de mic, împărtăşind punctul de vedere al lui Émile Zola: nu poţi spune că ai văzut un lucru până nu l-ai fotografiat. 
          
Evenimentul se va desfăşura în Lapidarium, secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, str. Mr. Iancu Fotea, nr. 2bis, lângă Biserica Greacă. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite