Jumătate dintre angajaţii societăţii de termoficare din Galaţi au fost concediaţi începând cu data de 1 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După cum a confirmat conducerea societăţii Calorgal SA Galaţi, 221 de angajaţi au fost deja concediaţi colectiv şi vor primi între 5 şi 24 de salarii compensatorii, plus ajutor de şomaj vreme de 12 luni. Sistemul centralizat de încălzire din oraş nu va mai fi pornit în iarna 2018/2019 şi, probabil, va fi închis definitiv.

Planul de reducerea a activităţii societăţii de distribuire a agentului termic în municipiul Galaţi, Calorgal SA, a intrat în linie dreaptă de luni, 1 octombrie 2018, când numărul angajaţilor societăţii s-a redus la jumătate în urma primei etape de concediere colectivă. 

După cum a confirmat conducerea Calorgal, 221 dintre angajaţi au părăsit societatea, urmând să beneficieze de venituri de completare conform OUG 36/2013. Ei vor primi între 5 până la 24 de salarii, în funcţie de vechime, plus ajutorul de şomaj pentru primele 12 luni de la concediere

Directorul general al societăţii, Marian Alexandru, a anunţat şi că problemele cu plata salariilor restante sunt în curs de rezolvare. Astfel, pe 1 octombrie va fi plătită lichidarea lunii august, urmând ca până la sfârşitul săptămânii să se achite şi avansul pe luna septembrie. Prioritate vor avea cei disponibilizaţi.

Începând de la 1 octombrie, Calorgal mai rămâne cu aproximativ 230 de salariaţi, iar numărul lor se va reduce şi mai mult (la numai 150) până în primăvara lui 2019, pe măsură ce sistemul centralizat de distribuire a agentului termic dispare.

În acelaşi timp, Primăria Galaţi a informat că va continua campania de acordare a ajutorului de 3.000 de lei pe apartament pentru montarea de sisteme individuale de încălzire a locuinţei. De asemenea, municipalitatea a informat că sistemul centralizat nu va mai fi pornit, o mică parte din blocuri urmând să fie deservite de centrale de cvartal care vor fi funcţionale în jur de 1 decembrie 2018 (DETALII AICI).

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite