Interlopii din Galaţi şi-au mutat "afacerile grele" în străinătate, după ce liderul lor a fost asasinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capii lumii interlope din Galaţi au fost văzuţi ultima oară împreună la înmormântarea lui Marian Ivan
Capii lumii interlope din Galaţi au fost văzuţi ultima oară împreună la înmormântarea lui Marian Ivan

De circa doi ani lumea interlopă gălăţeană a intrat într-un con de umbră. Momentul dispariţiei mafioţilor „de sub reflectoare” coincide, interesant, cu moartea liderului interlop Marian Ivan, ucis în stradă de un rival.

De atunci, principala preocupare a interlopilor locali pare să fi rămas lupta internă pentru poziţia de lider, lucru care, surprinzător, s-a produs în surdină, fără obişnuitele răfuieli.

Ucigaşii interlopului Marian Ivan au fost condamnați la 35 de ani de puşcărie

Un alt aspect inedit este acela că, potrivit poliţiştilor, „afacerile grele” ale mafioţilor au fost mutate în afara ţării, iar Galaţiul a devenit doar „un loc de depozitare a roadelor”.
 
„De ceva vreme, activitatea infracţională nu are loc aici, în judeţ, ci se desfăşoară în afara ţării. Aici vin doar «fructele»: bani, aur, maşini. Se afişează cu ele, dar nu putem, cel puţin deocamdată, demonstra că aceste bunuri provin din fapte ilegale”, este de părere comisarul Dănuţ Lefter, noul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

Verdict: 35 de ani de puşcărie pentru asasinii şefului lumii interlope din Galaţi


Între timp, stabilirea de teritorii, taxele de protecţie, interdicţiile şi reglările de conturi în stradă au devenit de domeniul trecutului.
 
„Monitorizăm tot ce mişcă. În momentul în care avem suficiente probe împotriva cuiva, vom lua măsuri. Nu putem să mai vorbim de teritorii mafiote. În momentul acesta, Galaţiul nu mai e la fel ca acum câţiva ani”, a adăugat comisarul.

EXCLUSIV Război pentru scaunul de şef al lumii interlope din Galaţi

Asta nu înseamnă, însă, că Poliţia nu mai are de lucru cu interlopii, care au mai mereu tentative de organizare.



„Am pus la punct nişte colaborări şi acţiuni comune cu Crima Organizată. Trebuie să destructurăm din timp începuturile de grupări, pentru a nu avea mai târziu surprize neplăcute”, conchide şeful IPJ.




Dănuţ Lefter, noul comandant al Poliţiei Galaţi Foto: Adrian Obreja
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite