Integrarea refugiaţilor în viaţa economică, o problemă discutată intens de autorităţile din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul General pentru Imigrări şi Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) au organizat, în acest început de săptămână, la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri Pentru Solicitanţii de Azil Galaţi, o sesiune de informare pentru autorităţile locale privind condiţiile de recepţie pentru solicitanţii de azil şi măsurile destinate integrării beneficiarilor unei forme de protecţie.

Organizatorii sesiunii de informare au prezentat reprezentanţilor instituţiilor administraţiei publice locale şi ONG-urilor specializate în domeniul de referinţă, standardele internaţionale şi europene cu privire la recepţia solicitanţilor de azil, precum şi cele mai recente modificări în materie de legislaţie naţională.

În ceea ce priveşte integrarea străinilor cu o formă de protecţie în România (refugiaţi şi beneficiari ai protecţiei subsidiare), au fost prezentate evoluţiile recente ale legislaţiei în domeniu, precum şi tendinţele şi provocările din procesul de integrare. Un alt obiectiv al sesiunii a fost discutarea aspectelor practice privind accesul la drepturi al solicitanţilor de azil şi al beneficiarilor de protecţie internaţională, implicarea actorilor locali în oferirea de asistenţă şi servicii şi consolidarea cooperării pe plan local.

Prezenţi la activitate, prefectul judeţului şi viceprimarul oraşului Galaţi au apreciat eforturile depuse de personalul Centrului de Cazare şi Procedure pentru Solicitanţii de Azil Galaţi în gestionarea problematicii şi au reiterat faptul că autorităţile vor fi în permanent un partener activ care va contribui la îmbunătăţirea procesului de integrare a străinilor în viaţa economică, socială şi culturală a judeţului.

image

Centrul de Cazare şi Procedure pentru Solicitanţii de Azil Galaţi asigură recepţia, cazarea, soluţionarea cererilor de azil şi asistenţa solicitanţilor de azil şi a persoanelor cu o formă de protecţie depuse pe raza judeţelor: Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Brăila, Tulcea şi Constanţa.

Centrul are o capacitate de 250 de locuri, iar în prezent gradul de ocupare este de 7%.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite