Încă un caz de gripă porcină la Galaţi, confirmat de Institutul Cantacuzino

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii de la  Institutul Cantacuzino au identificat, pentru a doua oară în doar câteva zile, temutul AH1N1 la încă un bolnav gălăţean.
Specialiştii de la  Institutul Cantacuzino au identificat, pentru a doua oară în doar câteva zile, temutul AH1N1 la încă un bolnav gălăţean.

Săptămâna trecută, fusese diagnosticată serologic infectarea cu virusul AH1N1 a unui elev în vârstă de nouă ani. Din fericire, colegii săi de clasă n-au fost infectaţi. Gripa care ne bântuie în acest an este cea porcină despre care există temeri că ar putea provoca o pandemie.

Al doilea caz de gripă cu virusul AH1N1, al gripei porcine, diagnosticat la Galaţi, a fost confirmat de laboratorul de virusologie al Institutului Cantacuzino.

„Bolnavul este un bărbat tânăr, în vârstă de 32 de ani, din Galaţi. Acesta a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce s-a prezentat la camera de gardă cu simptome de gripă şi cu o stare generală alterată destul de sever. I-au fost recoltate probe serologice, care au fost trimise la Bucureşti şi a fost instituit tratamentul cu medicaţie antivirală. În prezent, starea lui s-a ameliorat. Institutul Cantacuzino a confirmat, vineri 1 februarie, infectarea pacientului cu virusul Ah1N1”, a declarat dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

Săptămâna trecută, a mai fost confirmat un caz de gripă porcină, bolnavul fiind un băieţel din Galaţi, în vârstă de 9 ani.

Numărul cazurilor de gripă înregistrate până în prezent în judeţul Galaţi este nesemnificativ, dar atrage atenţia faptul că tulpina aflată în circulaţie este una cu potenţial pandemic.

Împotriva acesteia sunt protejate persoanele cărora le-a fost administrat vaccin antigripal. În acest sezon, acesta are în compoziţie şi tulpina AH1N1.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite