Încă 42 de gălăţeni au pus mâna pe câte 6.000 de lei de la stat pentru a-şi încălzi casa ecologic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subvenţia este acordată pentru instalarea de panouri solarea sau de centrale termice pe bază de deşeuri lemnoase (pelete, brichete etc). În total, aproape 600 de gălăţeni au depus cereri pentru o astfel de finaţare nerambursabilă.

Gălăţenii care vor să-şi încălzească locuinţa cu energie neconvenţională au posibilitatea să facă acest lucru pe banii statului român.

Conform programului „Casa Verde", gestionat de Ministerul Mediului, persoanele fizice care-şi instalează panouri solarea sau de centrale termice pe bază de deşeuri lemnoase (pelete, brichete etc) pot primi un ajutor de stat nerambursabil în sumă de 6.000 de lei, sumă ce poate creşte la 8.000 de lei dacă este vorba despre instalarea unei pompe de căldură.

După câte ne-a informat Carmen Sandu, directoarea Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Galaţi, aproape 600 de gălăţeni au depus cereri în cadrul acestui program. Dosarele a 45 dintre ei au fost analizate recent, iar 42 din solicitanţi au fost declaraţo eligibilie. Ei trebuie să se prezinte la ARPM Galaţi pentru întocmirea documentelor necesare plăţii subvenţiei.

Este de remarcat faptul că banii nu se dau în avans, ci vor fi decontaţi după finalizarea proiectului, care trebuie făcută în termen de cel mult 12 luni de la semnarea contractului de finanţare.

Detalii despre „Casa Verde" puteţi găsi pe site-ul ministerului mediului: www.mmmediu.ro.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite