Groapa apărută pe Faleza Inferioară pune pe jar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După expunerea punctelor de vedere ale specialiştilor proiectanţi şi în construcţii, prima măsură stabilită a fost punerea în siguranţă a zonei, incluzând restricţionarea accesului în vecinătatea surpării, până mâine, când sunt aşteptate rezultatele studiului comandat de Primăria municipiului Galaţi.

Specialiştii Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti urmează să prezinte concluziile şi recomandările acestui studiu în cursul zilei de marţi, pentru ca ulterior Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să se întrunească din nou pentru a discuta eventualele soluţii care pot fi aplicate în zonă, în baza acestui diagnostic coroborat cu rezultatul studiului comandat de S.C. Apă Canal S.A. cu privire la starea canalului colector.

Reamintim că această groapă a apărut sâmbătă dimineaţă, chiar în dreptul restaurantului Nic-Nic. În acea zonă este una din fostele deversări în Dunăre a sistemului de canalizare, iar această „coincidenţă” aduce un argument în plus opiniilor specialiştilor, care au avertizat în ultimii patru ani că surpările se produc din cauza scurgerilor din conductele de canalizare, care „şubrezesc” solul din zonă, format din loess galben, macroporic, sensibil la umezire şi tasare, fiind încadrat în grupa „B” de sensibilitate. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite