60 de familii din Cudalbi, afectate de inundaţiile masive din septembrie 2013, au case renovate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de reabilitare sunt parte din programul “Fapte bune în vremuri grele”, derulat de Habitat for Humanity România cu sprijinul JTI Foundation, organizaţie caritabilă înregistrată în Elveţia.

Habitat for Humanity România, împreună cu oameni din comunitate şi voluntari din Irlanda de Nord, au lucrat în perioada ianuarie – iulie 2014 la consolidarea fundaţiilor şi pereţilor, aplicarea parchetului, repararea sau înlocuirea sistemelor de încălzit, uşilor sau ferestrelor.

“Ne bucurăm nespus pentru ajutorul pe care ni l-aţi dat. Dumnezeu să vă binecuvânteze, pe dvs. şi pe voluntarii care au venit de departe. Copiii noştri nu or să se mai îmbolnăvească acum, pot merge la şcoală curaţi, pot să-şi facă temele în linişte” a spus Vasilica Bobocea, care acum are o casă decentă în care copiii săi să crească în siguranţă.

După ce casa familiei Bobocea a fost distrusă de ape, părinţii şi cei şase copii locuiau într-o singură cameră. Pereţii deterioraţi şi plini de igrasie le puneau în pericol sănătatea, iar mama era nevoită să gătească într-o bucătărie improvizată în magazie. Habitat for Humanity România s-a implicat în comunitate şi printr-o componentă educaţională. Organizaţia a lucrat îndeaproape cu autorităţile locale pentru pregătirea grupurilor de voluntari de urgenţă, creşterea gradului de conştientizare şi schimbarea comportamentului localnicilor referitor la măsurile preventive şi de răspuns la dezastre.

image

„O comunitate cu risc ridicat de inundaţii, cum este cea din Cudalbi, trebuie să fie pregătită să facă faţă dezastrelor, să ştie cum să reacţioneze din momentul zero şi până la trecerea pericolului. Am lucrat împreună cu localnicii pentru a identifica nevoile specifice şi pentru a dezvolta măsuri care pe viitor pot salva vieţi şi evita importante pagube materiale”, a declarat Gabi Pascal, Manager Program Disaster Risk Reduction and Response.

Inundaţiile masive din septembrie 2013 au afectat 18 localităţi din judeţul Galaţi, dintre care Cudalbi a fost cel mai greu lovită. Doi oameni au murit, 500 de case au fost inundate şi peste 3.000 de locuitori au fost afectaţi. Habitat for Humanity România a intervenit încă de la început prin oferirea de sprijin localnicilor în procesul de reconstrucţie după dezastru.

Programul “Fapte bune în vremuri grele” a fost implementat de filiala Habitat for Humanity Comăneşti şi este parte a programului naţional de prevenţie şi răspuns la dezastre (Disaster Risk Reduction and Response (DRRR), dezvoltat de organizaţie din anul 2005.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite