Furat de mirajul braconajului pe Prut, un basarabean s-a trezit în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Foltesti, judeţul Galaţi, au depistat în zona de responsabilitate un cetăţean  din Republica Moldova, care pescuia din barcă cu ajutorul unei plase monofilament la malul românesc.

Ieri dimineaţă, în jurul orei 07.30, poliţiştii de frontieră din Folteşti care patrulau pe râul Prut cu o ambarcaţiune, au observat un bărbat ce pescuia din barcă cu ajutorul unei plase monofilament.

„Conform prevederilor în vigoare lucrătorii noştri au procedat la interceptarea şi legitimarea persoanei. Întrucât bărbatul nu avea asupra sa documente de identitate a fost condus la sediul sectorului, pentru continuarea cercetărilor.
În urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca acesta este cetăţean basarabean, are 34 de ani şi a trecut ilegal frontiera de stat a Romaniei, din Republica Moldova, cu ajutorul unei bărci cu scopul de a desfăşura activităţi de pescuit cu o plasă de pescuit tip monofilament”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi, Vică Tănase.

În cauză poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pe numele bărbatului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat” şi „utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”. 

Conform Acordului de readmisie încheiat între Republica Moldova şi România, bărbaul a fost predat autorităţilor de graniţă a statului vecin.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite