Firmă în insolvenţă, numai bună de organizat Serbările Galaţiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de comercianţi au umplut Faleza Superioară, la sfârşitul lunii noiembrie. Foto: Adevărul
Sute de comercianţi au umplut Faleza Superioară, la sfârşitul lunii noiembrie. Foto: Adevărul

Patronul firmei Vision Improve SRL Braşov, un apropiat al city-managerului şi al primarului de Galaţi, a primit prin încredinţare directă misiunea de a închiria spaţii comerciale pentru Sărbătorile Galaţiului în timp ce Direcţia de Finanţe Braşov îi anunţa pe cei interesaţi că pot prelua dosarul de insolvenţă.

Fostul viceprimar al Municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, scria recent pe blogul personal faptul că Primăria Galati ar fi închiriat pentru Serbările Galaţiului mai multe spaţii unei firme din Braşov, firmă care apoi le-a închiriat mai departe la preţuri mult mai mari, chiar şi de 44 de ori mai mari. Este vorba despre SC Vision Improve SRL Braşov. Şi mai grav este faptul că firma braşoveană se afla în insolvenţă în momentul derulării contractului cu Primăria Galaţi.

„Firma se află în insolvenţă, iar Primăria nu a făcut niciun efort să verifice acest lucru”, spune Nicuşor Ciumacenco.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu spune că Primăria nu a făcut altceva decât să desemneze o firmă care să organizeze în bune condiţii Serbările Galaţiului. „Aşa cum de altfel se organizează în marile oraşe ale ţării. Noi am făcut o asociere cu firma respectivă, i-am pus la dispoziţie domeniul public şi paza, iar firma s-a ocupat de absolut tot, astfel încât totul să fie pe măsura aşteptărilor gălăţenilor”, ne-a explicat şefa de cabinet a primarului Marius Stan. În plus, Emanuela Turcu ne-a asigurat că la momentul atribuirii contractului, s-au făcut verificări şi firma braşoveană nu era în insolvenţă.

firma insolventa

„Absolut ilegal!”, a sărit Nicuşor Ciumacenco! „Cum să dai, prin atribuire directă, o astfel de activitate, mai ales că asta-i o gogoriţă, că nu era în insolvenţă. Firma avea datorii, pentru că nu se putea ca în luna octombrie să aibă dosar de insolvenţă pentru nişte datorii pe care le-a făcut în câteva zile”, ne-a spus Nicuşor Ciumacenco. Aceasta a fost cerută de Administraţia Judeteana a Finanţelor Publice Braşov în luna septembrie, în dosarul 6704/ 62/ 2013 înscris la Judecătoria Braşov.

Neoficial am aflat că profitul firmei braşovene, după toate cele cinci zile de serbări ale oraşului, se ridică la peste 600.000 de lei. Asta în condiţiile în care onorariile trupelor care au cântat pe scena serbărilor se ridică la maxim 20.000 de euro. Nici nu era greu de făcut acest profit în condiţiile în care cei aproape 700 de comercianţi ambulanţi care au venit de prin toate colţurile ţării pentru a-şi vinde produsele au plătit taxe de 800 de lei pentru trei metri pătraţi de trotuar.

Paradoxal, şi anul trecut, aceeaşi firmă s-a ocupat de organizarea Serbărilor Galaţiului, şi atunci a ieşit scandal mare cu unii comercianţi.

Oamenii erau nemulţumiţi de cum se purta cu ei Marius Adam, managerul firmei Vision Improve din Braşov. Adam a împărţit spaţiile destinate micului comerţ ambulant şi a fost acuzat că a cerut şpagă pentru a le atribui standuri unde să-şi vândă produsele. Plus că preţul era mai mare faţă de cel discutat iniţial de comercianţi cu reprezentanţii municipalităţii.

marius stan

Şi pentru că tot am adus vorba despre patronul firmei din Braşov să mai spunem că Marius Adam este foarte bun prieten cu city-managerul Aurel Vlaicu, cel din urmă fiind implicat în mai multe relaţii comerciale pe vremea când era director prin Primăria Bucureşti. Acelaşi Aurel Vlaicu s-a ocupat şi de campania electorală a actualului primar al Galaţiului, marius Stan,  motiv pentru care a şi fost desemnat city-manager.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite