Festival internaţional de muzică uşoară pentru copii organizat de Centrul Cultural ”Dunărea de Jos”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La concurs vor participa copii cu vârste între 6 şi 18 ani Foto: arhivă Adevărul
La concurs vor participa copii cu vârste între 6 şi 18 ani Foto: arhivă Adevărul

Concursul internaţional de interpretare destinat elevilor din învăţământul muzical reuneşte pe scenă elevi cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani din şcoli de arte, licee de muzică, centre culturale,  palate ale copiilor, şcoli, grădiniţe, precum şi şcoli artistice private.

În 2017, Festivalul internaţional de muzică uşoară pentru copii ”Ceata lui Piţigoi” a ajuns la  ediţia a XVI-a şi se organizează în perioada 23-25 iunie, pe scena în aer liber a Centrului Multicultural din strada Domnească nr. 91 (vechea clădire a Muzeului de Ştiinţe ale Naturii). Intrarea este liberă pentru toţi spectatorii.

În urma preselecţiilor, au fost admişi 70 de concurenţi din Moldova, Bulgaria şi diverse zone ale ţării (judeţele Iaşi, Ilfov, Călăraşi, Galaţi şi Bucureşti).

Festivalul se desfăşoară în trei zile consecutive, după următorul program:

-Vineri 23 iunie – ora 18,00 – deschiderea oficială, concurs grupele 6-8 şi 9-11 ani;

-Sâmbătă 24 iunie – ora 18,00 – concurs grupele 12-14 şi 15-18 ani;

-Duminică, 25 iunie, ora 11,00 – recital Gabriela Teodorova (Bulgaria, câştigătoarea trofeului Ceata lui Piţigoi 2016, o voce de excepţie, născută pentru jazz), acordarea premiilor, gala laureaţilor.

Din partea Centrului Cultural ”Dunărea de Jos” vor susţine recitaluri clasa de balet a Şcolii de Arte, îndrumată de profesoara Rodica Androne, precum şi trupa rock Blue Danube Band , coordonată de profesorul Mihai Susma.

Juriul are trei membri: compozitorul Horia Moculescu, un nume care nu mai are nevoie de nici o prezentare,  interpreta Vera Revenko – prim solistă a Teatrului Naţional al Ucrainei din Odessa şi compozitorul Mihai Alexandru, fost chitarist al formaţiei IRIS, autor a numeroase hituri şi multiplu căştigător al selecţiei Eurovision.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite