EXCLUSIV: Un copil de zece ani este dependent de droguri şi de ţigări!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prenandezul, ţigările şi alcoolul reprezintă totul pentru copilul care trăieşte pe străzi. A început să tragă din pungă la vârsta de şase ani, îi place să se drogheze şi trăieşte din banii obţinuţi la cerşit.

Dorin are doar 10 ani. În timp ce pentru alţi copii de vârsta lui, viaţa înseamnă jocuri pe calculator şi căldura familiei, pentru el totul se rezumă la o pungă cu prenandez care îi ţine de foame, de sete, de tot.

Doi deţinuţi, foşti consumatori de droguri, faţă-n faţă cu elevii

Exclusiv: Magazinele etnobotanice se redeschid! Guvernul, înfrânt de ingeniozitatea patronilor


E un copil blond, slăbuţ, cu hainele murdare şi deloc timid. Poate fi găsit pe străzile unuia dintre cartierele mărginaşe ale Galaţiului. Nu are părinţi, nu are rude. Se află mereu în compania altor „bronzari" (aşa cum îşi spun ei între ei), cu care se droghează, bea şi fumează.

VIDEO/Doi traficanţi de haşiş au fost prinşi în centrul Galaţiului


Lumea din pungă


A „tras" pentru prima dată prenandez la vârsta de şase ani şi de atunci nu a mai lăsat punga din mână. Îşi aduce aminte zâmbind cum a fost „la început", când vaporii halucinogeni i-au luat minţile şi spune că drogul îl duce unde vrea şi visează ce vrea.

VIDEO- UPDATE Doi traficanţi de droguri au fost arestaţi în plină stradă


„Mă ia cu vise, cu ameţeli. Visez ce vreau eu. Mai ales bani. Visez că mă joc. Mă ţine două - trei ore. Dacă nu mânânci şi tragi mult - mult, ăla eşti. Te ia cu nişte ameţeli de nu ştii ce e cu tine. Am păţit şi eu asta de mai multe ori"
, spune Dorin.


A ajuns să-şi cumpere şase - şapte sticluţe de prenandez pe zi, din care nu mai rămâne niciun strop, iar efectul unei doze normale, adică un sfert de stică, îl ţine două - trei ore.


După patru ani de când a pus pentru prima dată punga în gură, Dorin se poate mândri că a ajuns să recunoască într-o secundă dacă prenandezul este expirat, care este de calitate şi care nu.


„Dacă e expirat prenandezul nu e bun. Sunt câteva consignaţii aici în zonă care au prenandez expirat. Am cumpărat o sticlă ieri şi era expirată. Nu are acelaşi efect. Te ia tare de tot. Dacă tragi mult e rău tare de tot. Vomiţi şi maţele din tine, vomiţi şi ce ai mâncat şi ce nu ai mâncat. Îmi place să trag aşa. E mişto", mărturiseşte băiatul.


După hainele murdare cu care este îmbrăcat, nu ai spune nici o secundă că are în buzuna,r în majoritatea zilelor, peste 100 de lei. În timp ce un adult munceşte în brânci pentru această sumă, el face rost de ei fără prea mult efort, cerşind lângă un fast-food din cartier.


Cerşesc în fiecare zi. Dacă mă pun pe treabă strâng aproximativ două milioane în zilele bune. Dacă nu cheltui din ei, adun bani mulţi. În alte zile strâng cam un milion. Îmi lasă lumea bani", povesteşte băiatul.


Toţi banii pe care îi produce se duc pe ţigări, băutură şi prenandez. „Ieri seară mi-a dat un om 50 de lei. Mi-am luat un pachet de ţigări, mi-am luat de mâncare. Am luat şi ceva de băut cu băieţii", mai spune Dorin.

„Nu mai spăl maşini în viaţa mea!"


Deşi are doar 10 ani şi este o mână de om, copilul povesteşte foarte relaxat despre faptul că se droghează şi despre întreaga sa viaţă de pe stradă. Înteresant este faptul că are şi planuri de viitor, dacă pot fi numite aşa. Niciodată nu va spăla maşini la semafor.


Odată, la Billa mi-a zis un om că-mi dă 50 de lei dacă-i şterg maşina. I-am şters-o, i-am făcut-o boboc. La sfârşit nici bani nu mi-a dat şi mi-a dat şi un şut în fund. M-am aşezat pe bordură, stăteam acolo supărat cu capul în jos. Am zis că nu-mi mai trebuie să spăl maşini în viaţa mea. Nu se merită", povesteşte copilul.

Mai citiţi şi:

Galati: Drogurile şi prostituţia merg mână în mână

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite