Doi puştani din Brăila au spart mai multe autoturisme din Galaţi. Noaptea trecută, poliţiştii locali le-au dat planurile peste cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu este pentru prima dată când tinerii vin la Galaţi pentru a sparge autoturisme. Foto:PLG
Nu este pentru prima dată când tinerii vin la Galaţi pentru a sparge autoturisme. Foto:PLG

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au aflat că tinerii în cauză sunt spărgători cu experienţă. Deşi au doar 17, respectiv 18 ani, infractorii au sustras bunuri din alte cinci autoturisme parcate în spatele unor blocuri din Galaţi. Unul dintre ei a ieşit de curând din spatele gratiilor.

Ultima isprava a tinerilor a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 00:45. Poliţiştii locali care efectuau atunci o misiune de patrulare pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, i-au observat pe aceştia când încercau să forţeze uşa de la una din scările unui imobil de pe strada Brăilei pentru a se ascunde în interior. Echipajul de intervenţie rapidă le-a dat însă planurile peste cap, iar tinerii au fost reţinuţi şi identificaţi.

În urma procedurilor de legitimare şi verificare în baza de date s-a constatat că cei doi au 17, respectiv 18 ani şi sunt din Brăila.

La controlul corporal sumar, asupra minorului de 17 ani au fost găsite, pe lângă bunuri personale şi două şurubelniţe confecţionate artizanal cu forme deosebite, care au produs suspiciuni. Din declaraţiile infractorilor şi din verificările făcute ulterior la faţa locului s-a constatat că, până în momentul reţinerii, cei doi reuşiseră să spargă cinci autoturisme parcate în spatele blocurilor C2, C1 şi B10, din care au sustras diferite bunuri pe care le-au aruncat pe acoperişul centralei termice din apropiere.

Doi puştani din Brăila au spart mai multe autoturisme din Galaţi. Poliţiştii locali le-au dat planurile peste cap

„Deoarece nu au putut urca pe acoperişul centralei pentru identificarea bunurilor respective, poliţiştii locali din echipajul de intervenţie au solicitat ajutorul echipajului auto de pe raza Secţiei Nr. 3 Poliţie Locală pentru asigurarea zonei infracţionale, până la sosirea echipei de cercetare la faţa locului a Secţiei Nr. 3 Poliţie”, a declarat Aurelia Bogatu-Matei, purtător de cuvânt Poliţia Locală Galaţi.

Unul dintre infractori le-a mărturisit poliţiştilor că a învăţat să spargă autoturisme în timp ce se afla încarcerat în Penitenciar. Acesta a avut de ispăşit o pedeapsă pentru tâlhărie şi a fost eliberat în urmă cu o lună şi jumătate.

În cauză au fost întocmite actele de constatare care, împreună cu autorii, au fost predate lucrătorilor din cadrul Secţiei Nr. 3 Poliţie pentru continuarea cercetărilor.
 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite