Doi elevi de la Colegiul Naţional "Alexandru Ioan Cuza" din Galaţi au creat un roboţel pentru agricultori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salonul Inventika Arhivă Adevărul
Salonul Inventika Arhivă Adevărul

Inovaţia a fost prezentată la salonul Inventika pentru tineri în perioada 5-8 octombrie, dispozitivul realizat sub îndrumarea profesorilor având capacitatea de a măsura umiditatea din sol şi temperatura din aer.

Proiectul "Roboget" a fost una din "vedetele" salonului Inventika desfăşurat la Bucureşti. Dispozitivul a fost creat de Adrian-Cosmin Florescu şi Ana-Simona Borş, amândoi în vârstă de 17 ani, de la Colegiul Naţional "Alexandru Ioan Cuza" din Galaţi.

Robotul a fost realizat pentru a măsura umiditatea din sol şi temperatura din aer , astfel încât proprietarul unei sere să poată afla rapid dacă plantele au nevoie să fie udate.

Roboget controlează doi senzori infraroşii, care au rolul de a ghida robotul să urmeze traseul format dintr-o linie neagră pe un fond alb, un senzor care măsoară temperatura şi un altul care măsoară nivelul umiditătii din sol. Acestora li se adaugă un braţ robotic format din două servomotoare şi un ecran LCD, unde sunt afişate valorile umidităţii din sol şi a temperaturii din încăperea în care se află.

Dispozitivul se deplasează cu ajutorul şenilelor pe traseul stabilit de proprietar, iar prin intermediul braţului colectează informaţii din sol, care sunt apoi afişate pe ecran.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite