Decoraţi şi avansaţi în grad de Ziua Protecţiei Civile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii de la ISU Galaţi. Foto: Marius Mototolea
Pompierii de la ISU Galaţi. Foto: Marius Mototolea

Pentru curajul şi abnegaţia pe care le dovedesc aproape zilnic, salvatorii de vieţi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au fost răsplătiţi cu decoraţia „„În serviciul Patriei”, diplome de excelenţă şi avansări.

Cu ocazia celebrării Zilei Protecţiei Civile şi a împlinirii a opt decenii de când Regele Carol al II-lea a aprobat „Regulamentului Apărării Pasive, ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Galaţi (ISU)  au fost răsplătiţi pentru întreaga lor activitate profesională.

Astfel, a fost decernată decoraţia „În serviciul Patriei” colonelului Marin Paţanghel şi plutonierului adjutant Costică Năstăsache pentru 25 de ani de activitate precum şi locotenent coloneilor Liviu Vârlan şi Gabriel Rângheanu, pentru 25 de activitate. Aceeaşi distincţie a fost acordată şi maiorului Mirel Aurelian Păun, unui maistru militar, precum şi unui număr de cinci subofiţeri.

Diplome de excelenţă au fost acordate coloneilor Ion Toma şi  Marin Paţanghel  şi locotenent- colonelului Cristinel Radu.

Plutonierul major Cătălin Florea şi plutonierul  major Cristinel Sonu au fost avansaţi, înainte de termen, la gradul de plutonier adjutant.

„Sărbătorim 80 de ani de la întemeierea protecţiei civile, o structură profesionistă ale cărei misiuni, de-a lungul deceniilor,  au oferit populaţiei sentimentul de siguranţă. Adresez cu această ocazie tuturor celor care acţionează pentru salvarea vieţii semenilor noştri şi a bunurilor materiale, sincere urări de sănătate, impliniri şi satisfacţii în activitatea profesională şi personală alături de îndemnul de a onora pe mai departe încrederea acordată de populaţie”, a spus în alocuţiunea pe care a rostit-o cu acest prilej colonelul Vasile Balaban, inspectorul şef al  ISU Galaţi.

Printre cei cărora le sunt adresate binemeritatele urări şi felicitări pentru profesionalismul pe care îl dovedesc încontinuu în misiunea lor de protejare a populaţiei se numără pirotehnicienii de la ISU.

Numai în 2012, membrii echipei pirotehnice a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, echipă coordonată de locotenentului Cătălin Diţu şi formată din maistru militar clasa I Ion Alin şi plutonier adjutant-şef Culiţă Lefter, au neutralizat 374 de proiectile, grenade şi bombe rămase neexplodate din al Doilea Război Mondial. O cantitate impresionantă de muniţie, care, fără intervenţiile riscante ale acestor eroi anonimi, ar fi putut face nenumărate victime din rândul populaţiei.

.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite