Cum sunt conştientizaţi şoferii cu privire la condusul preventiv: simularea unui accident rutier şi experimentarea senzaţiei unui impact la viteză mică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simulator de accidente Foto: Rotaract Club „Dunărea de Jos” Galaţi
Simulator de accidente Foto: Rotaract Club „Dunărea de Jos” Galaţi

Anual, în România, aproximativ 2.000 de persoane mor în accidente rutiere. Când suntem la volan, orice secundă de neatenţie poate duce la o tragedie.

Membrii clubului Rotaract Galaţi si iniţiatorii Grupului Şoferilor din Galaţi vin cu o abordare diferită asupra conştientizării importanţei condusului preventiv.  Evenimentul „Condu prudent, alege viaţa!” are ca scop sensibilizarea şoferilor cu privire la condusul preventiv, în scopul evitării accidentelor.

Prin programul derulat, membrii clubului Rotaract Galaţi si iniţiatorii Grupului Şoferilor din Galaţi, vor oferi participanţilor şansa de a simula un accident prin diverse mijloace care nu le vor periclita sub nicio formă siguranţa.

Vizitatorii vor putea experimenta senzaţia unui impact la viteză mică, pentru a-şi imagina efectele devastatoare ale unui impact similar, ce ar putea avea loc la o viteză mult mai mare. Participanţii vor putea încerca şi un simulator de răsturnare, dar şi simularea conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice cu ajutorul unor echipamente specializate.

Mai mult decât atât, proiectul va îngloba o serie de acţiuni dedicate atât şoferilor (fie începători sau experimentaţi), cât şi pietonilor. Una dintre principalele adiţii la forma de bază a proiectului va fi cursul de prim ajutor în caz de accident rutier susţinut de către voluntarii SMURD.

Pe parcursul celor două zile, vor fi puse la dispoziţia publicului, în mod gratuit, două simulatoare de accidente rutiere uşoare, dar şi diverse instructaje de prim ajutor. Campania se va desfăşura în perioada 12-13 octombrie 2019, în intervalul orar 12,00-18,00, în parcarea Shopping City Galaţi

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite