Cum a făcut avere un traficant de minore din prostituţie. În folosul cui vor fi confiscaţi banii

0
0
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Judecătorii i-au redus pedeapsa unui individ extrem de violent, care seducea fete şi le obliga apoi să se prostitueze. Bărbatul fusese iniţial obligat să îi plătească sute de mii de lei unei victime pe care o obligase să se prostitueze, dar instanţa de apel a decis finalmente ca tânăra să nu mai primească nimic.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe un tânăr de 30 de ani, Daniel Laurenţiu Bargan, la 5 ani de închisoare pentru trafic de minori şi tentativă la trafic de persoane. Iniţial, Tribunalul Galaţi îi aplicase o pedeapsă de 6 ani şi 10 luni de închisoare.

Interesant de amintit este că Tribunalul Galaţi hotărâse iniţial ca banii obţinuţi din exploatarea sexuală a unui fete, respectiv 230.000 de lei, să îi fie daţi tinerei care fusese obligată să îşi vândă trupul. Pe 7 iunie, instanţa de apel a decis ca aceşti bani să fie confiscaţi de la Bargan în folosul statului.

Potrivit procurorilor DIICOT, bărbatul a sedus mai multe tinere şi o minoră, pe care le-a supus apoi la diverse forme de violenţă psihică şi fizică.

Individul le şantaja şi le bătea până când acceptau să se prostitueze în folosul lui. Le transporta apoi în diverse locaţii din ţară sau străinătate şi le obliga să-şi vândă trupul. 

A lovit trei poliţişti

În urma percheziţiei la locuinţa traficantului de carne vie, poliţiştii au descoperit o cameră plină cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi, sub coordonarea unui procuror DIICOT - ST Galaţi, au efectuat patru percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate un laptop şi o cantitate de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive”, precizau la acel moment procurorii DIICOT Galaţi.

Bărbatul este cunoscut pentru comportamentul său violent. Judecătoria Galaţi a emis, în 2019, un ordin de protecţie după ce fosta parteneră, cu care are şi un copil, l-a acuzat de violenţă. Bargan a fost obligat să părăsească locuinţa comună şi să nu se apropie de femeie şi de minor timp de şase luni.

Un an mai târziu avea să intre în conflict cu trei poliţişti de la Secţia 3 din Galaţi, în urma căruia s-a ales cu alt dosar penal pentru ultraj. Judecătoria Galaţi l-a condamnat la un an şi 3 luni de închisoare şi plata a 6.000 de lei ca daune morale către unul din poliţiştii agresaţi. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Omul de afaceri care şi-a transformat biroul în bordel. Copile chiar şi de 13 ani se prostituau pentru bani şi droguri

Proxenet care a traficat inclusiv o fată de 15 ani, iertat de închisoare. Judecători: „Nu este o gravitate extrem de ridicată“

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite