Culmea administraţiei/ Comuna Bălăbăneşti nu are bani pentru lemne, dar îşi ia avion militar

0
0

Ministerul Apărării Naţionale va transfera către autorităţile locale din Bălăbăneşti un avion tip IAR 93, care a fost dezafectat de dotările militare.

Deşi pare bizar la prima vedere, există o explicaţie.

"Noi am făcut o cerere în urmă cu câteva luni pentru a primi un avion care a fost scos din funcţiune. Avem un consătean care a fost colonel de aviaţie şi care ne-a făcut propunerea de a monta avionul lângă un monument al eroilor, care este situat pe un deal din vecinătatea comunei.Înţelegerea a fost ca noi să suportăm transportul şi plata specialiştilor care vor dezasambla şi asambla avionul", ne-a declarat Dorin Codreanu, primarul comunei Bălăbăneşti.

Localitatea este una dintre cele mai sărăce comune din judeţul Galaţi, autorităţile neavând bani nici de lemne pentru a asigura încălzirea în şcoală. Se pare că s-au găsit însă bani pentru asamblat şi dezasamblat un avion.

„Moda" avioanelor decorative în diverse localităţi din ţară nu este o noutate, oraşul brăilean Ianca fiind cel mai cunoscut exemplu dar măcar există un aerodrom.

Alte trei avione tip IAR 93 vor ajunge în alte localităţi din judeţele Olt, Teleorman şi Mureş.

Avionul care va ajunge pe inventarul Primăriei Bălăbăneşti a aparţinut unei unităţi militare din Câmpia Turzii, valoarea sa actuală ridicându-se la 2.600 de lei.

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite