Contestaţiile la Evaluarea Naţională 2018 au adus a zecea medie de 10,00 la Galaţi. Cine sunt „cei zece magnifici”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi, procentul de promovare, după contestaţii, la nivelul judeţului Galaţi, este de 83,63%, cu 0,11% mai mult decât cel iniţial. În urma contestaţiilor, încă patru elevi au fost declaraţi promovaţi.

În urma contestaţiilor la Evaluarea Naţională (publicate pe site-ul evaluare.edu.ro), Galaţiul are încă un elev de 10,00, ajungând astfel la zece gimnazişti cu media maximă. Cel de-al zecelea elev care a obţinut zece pe linie la examen este Ioana Harabagiu, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri".

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi, procentul de promovare (calculat ca medii peste 5,00 din numărul de elevi care au participat la ambele probe ale examentului) la nivelul judeţului a ajuns după contestaţii la 83,63%, cu 0,11 mai mult decât cel de după prima corectare. În urma contestaţiilor, încă patru elevi au obţinut medii peste 5,00.

La proba de limba şi literatura română s-a înregistrat un număr de 507 contestaţii, în urma cărora 404 note au fost mărite, 89 au fost micşorate şi 14 au rămas nemodificate. Ponderea mediilor de peste 5,00 a crescut la această probă, la nivelul judeţului Galaţi, de la 91,8% la 92,13%.

La proba de matematică (care rămâne nodul gordian al absolvenţilor de opt clase), s-a înregistrat un număr de 411 contestaţii, în urma cărora 260 de note au fost mărite, 130 au fost micşorate şi 21 au rămas nemodificate. Ponderea mediilor de peste 5,00 la această probă a crescut, la Galaţi, de la 71,55% la 72,16%.

Judeţul Galaţi are anul acesta nu mai puţin de zece elevi care au reuşit să promoveze Evaluarea Naţională cu media maximă. Trei dintre ei sunt de la Şcoala Gimnazială nr. 29 din municipiul Galaţi (Daria Hărăbor, Vlad Radu şi Denisa Şmil), alţi  trei sunt de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”  (Adrian Ciobotaru, Alexia Gheorghe şi Ioana Harabagiu), lista celor „zece magnifici” fiind completată de Iulian Alexa (Colegiul Naţional „Spiru Haret” Tecuci), Denisa Comănescu (Şcoala Gimanzială nr. 2 din Galaţi), Andrei Aurică (Şcoala Gimnazială nr. 42 din Galaţi) şi Anamaria Vieru (Şcoala Gimnazială nr. 7 din Galaţi).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite