Consultaţiile online, criticate de un medic: „Cum ar fi dacă pompierul te-ar ghida online cum să stingi focul care-ţi arde casa?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Arhivă Personală
sursa: Arhivă Personală

Pneumologul Sorin Bivolaru, medic la Spitalul Militar din Galaţi, a observat în ultima perioadă că tot mai mulţi pacienţi ajung la el la cabinet pentru investigaţii după ce au primit „consultaţii în online”.

Medicul a postat pe pagina sa de Facebook o astfel de întâmplare. În ultimele săptămâni la cabinetul acestuia au ajuns mai mulţi pacienţi cu lungi liste cu investigaţii, nu doar pentru consultaţie. Aşa a descoperit că pacienţii respectivi beneficiaseră de consultaţii online. Evident, plătite. 

„Pe listele respective era o înşiruire de investigaţii fără nicio logică.  Mi-a atras atenţia faptul că, toţi pacienţii veniţi cu astfel de liste, refuzau să dea detalii despre simptomatologia pentru care doreau respectivele investigaţii. Ok. Făcut investigaţie. Pacient mulţumit, doctor nedumerit.

Zilele trecute unul dintre aceşti pacienţi s-a întors la mine şi a aşteptat până am terminat cu pacienţii programaţi şi m-a rugat să-l ajut, spunându-mi că a cheltuit o mulţime de bani cu investigaţiile nu tot nu se simte bine. Şi aşa m-am pus şi eu la curent cu fenomenul. 

Omul nostru beneficiase de o <<CONSULTAŢIE ONLINE>> (consultaţia cu plată, evident), ocazie cu care a primit o listă cu investigaţii pe care trebuie să le facă. După ce a făcut toate investigaţiile recomandate s-a <întors în online>  de unde spera să primească o soluţie terapeutică care să-i amelioreze simptomatologia, ocazie cu care i s-a spus că, patologia lui nu poate fi <REZOLVATĂ ONLINE> şi trebuie să îşi caute un pneumolog local”, a scris dr. Bivolaru, pe pagina sa de Facebook.

Medicul nu a dorit să comenteze despre acest „fenomen”, însă, la final, a transmis un set de întrebări celor care consultă online. 

„N-am să fac niciun comentariu privitor la acest fenomen. O să închei cu următoarele întrebări: Cum ar fi dacă toţi doctorii ar consulta online? Cum ar fi dacă poliţistul de la ordine publică ar încerca rezolvarea unui conflict stradal în online? Cum ar fi dacă pompierul te-ar ghida online cum să stingi focul care-ţi arde casa?Cum ar fi dacă pilotul de avion/mecanicul de tren/căpitanul de vapor/ etc te-ar ghida online cum să manevrezi singur dispozitivele respective?”, a încheiat dr. Bivolaru.

Vă recomandăm şi: 

Medic, mesaj tulburător: Când se va trage linie după acest COVID, să luaţi în calcul şi morţile „colaterale“ ale oamenilor cu alte afecţiuni

Mesajul tranşant al unui medic pentru cei care refuză să se vaccineze anti-COVID

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite