Condiţii de coşmar la spălătoria Spitalului de Urgenţă din Galaţi: ”Muncim la 40 de grade în fiecare zi. Este inuman!”

0
0
Spitalul de Urgenţă din Galaţi Foto: arhivă Adevărul
Spitalul de Urgenţă din Galaţi Foto: arhivă Adevărul

Angajatele spălătoriei de la cel mai mare spital de la malul Dunării susţin că sunt nevoite să muncească zilnic în condiţii ce pot fi cu greu descrise în cuvinte. Conducerea Spitalului de Urgenţă a precizat că va rezolva problema chiar astăzi.

Femeile angajate la spălătoria Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi ne-au reclamat condiţiile  în care muncesc zilnic. În lipsa unui sistem de ventilaţie eficient, angajatele sunt nevoite să îşi facă treaba la temperaturi ce depăşesc constant 40 de grade Celsius.

”Nu ştiu cât ar putea trăi cineva la o astfel de temperatură. Noi trebuie să muncim aşa în fiecare zi. Nu este posibil. Am sesizat asta, dar până acum nu s-a făcut nimic. Nici apă nu ni se dă. Vă daţi seama cât de deshidratate suntem după o zi de muncă. Dacă dăm drumul la robinet, vine  apă rece cât să umplem un pahar, apoi curge apă fierbinte. Ce să facem cu ea?”, ne-a declarat una dintre femeile care muncesc la spălătorie.

Contactaţi de Adevărul, reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Galaţi au declarat că au luat chiar de astăzi măsuri pentru rezolvarea situaţiei.

”Astăzi se va monta acolo un aparat de aer condiţionat. Până luni vor fi montate alte cinci aparate de aer condiţionat. Conform regulamentului privind Protecţia Muncii, spitalul le oferă angajatelor doi litri de apă minerală pentru fiecare angajat pe schimb”, ne-a declarat Adina Grosu, şefa Serviciului Administrativ din unitatea medicală.

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite