Comedia #Selfie69, un succes la Galaţi. Regizor: „Filmul aduce multe noutăţi în acţiune şi este diferit de ceea ce am văzut până acum în producţiile româneşti”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
#selfie69 FOTO Oana Cernat

Seara trecută, sala cinematografului din Galaţi a fost neîncăpătoare, sute de cinefili fiind prezenţi la avanpremiera comediei #Selfie69. La eveniment a fost prezentă şi regizoarea gălăţeancă Cristina Iacob.

Comedia #Selfie69 este continuarea poveştii care, în anul 2014, s-a bucurat de cel mai mare succes românesc în box-office. Seara trecută, gălăţenii au avut ocazia să urmărească primii filmul regizat de Cristina Iacob.

„Filmul aduce multe noutăţi în acţiune şi este diferit de ceea ce am văzut până acum în filmele româneşti. #Selfie69 vine cu un pariu neobişnuit, pariul vieţii fetelor şi al generaţiei selfie. Nu vreau să vă dezvălui foarte multe pentru că vă vând filmul şi ar trebui să îl vedeţi, este mult mai spectaculos decât aş putea să vă spun eu. Doamna Maia Morgenstern, pe care o admir enorm, ne-a făcut o surpriză în momentul în care am sunat-o să îi propun cu emoţie un  rol în acest film. Mi-a spus că şi-ar fi dorit să joace de la primul Selfie şi m-a întrebat de ce nu am chemat-o de atunci şi când încep filmările. Aceasta a fost confirmarea ei foarte rapidă şi m-am bucurat să aflu că este un fan al acestui film”, ne-a povestit regizoarea Cristina Iacob.

Legendara Maia Morgenstern o interpretează pe temuta „Femeia Bila”, cea mai tare mafioata-matroana „di pisti Prut”.



„Maia joacă un rol de comedie, este matroană şi a făcut tot felul de cascadorii în film, s-a rostogolit, tot timpul a vrut să facă ceva nebunesc şi curajos. Aproape că a trebuit să o păzesc de frică să nu-şi rupă vreun picior şi să nu mai putem filma. În ciuda vârstei, Maia Morgenstern este un personaj efervescent”, a precizat Cristina Iacob.

Momente delicioase din timpul filmărilor

Munca la un film de comedie presupune şi foarte multe momente ilare, petrecute în spatele camerelor de filmare.

„Există o secvenţă în film în care veţi vedea doi tipi lipiţi cu Super Glue în cadă, şi asta a fost o întâmplare foarte haioasă pentru că aceştia au fost lipiţi de makeup artişti cu un adeziv care trage de piele, dar care nu o afectează. Am făcut înainte teste să vedem cât suportă actorii şi cât nu, i-am lipit în picioare şi nu ne-am dat seama că, având înălţimi diferite, nu îi vom putea coborî. A fost foarte haios deşi e aproape tragic. Băieţii au fost enervaţi şi suferinzi, reacţia lor a fost autentică în secvenţă. În momentul în care faci comedie, aproape că la fiecare secvenţă se întâmplă ceva comic. Unele reacţii mă surprind şi pe mine, dar trebuie să mă abţin pentru că nu trebuie să râd când înregistrăm”, ne-a povestit regizoarea Cristina Iacob.

Întrebată dacă va apărea şi o a treia parte a acestei comedii de succes, gălăţeanca ne-a mărturisit că nu s-a gândit încă la acest lucru, dar cu siguranţă le pregăteşte cinefililor o nouă surpriză.

Maia Morgenstern in #selfie69



„După primul film Selfie, nici nu am ştiut că voi face şi partea a doua, nu m-am gândit la acest lucru. Totul a venit natural prin cererea publicului. Am făcut primul film crezând că va fi ultimul. În schimb, imediat după această campanie, voi începe castingul pentru un nou film cu şi despre adolescenţi, după cea mai vândută carte a anului trecut, «Suge-o Ramona». Iată, mă ţin de şoţii, am zis că până la 30 de ani mai am timp să devin fată serioasă, până atunci facem filme năzdrăvane”, a spus amuzată Cristina Iacob.

Succesul înregistrat de regizoarea gălăţeancă le dă curaj celor care tocmai au intrat în această branşă. „Noua generaţie de regizori vine din urmă cu un suflu nou şi cu mult curaj. Poate că am şi eu o mică influenţă, pentru că i-am încurajat. E greu să faci o comedie, iar eu fiind tânără şi femeie, cred că le-a dat puţin curaj să încerce şi ei. Oare se aştepta cineva ca o gălăţeancă să le ofere celor de aici, de acasă, două filme în mai puţin de un an de zile? Nici eu nu mă aşteptam, nici nu am stat să mă gândesc foarte mult, doar am muncit foarte serios şi cred că de fapt acesta este secretul”, a precizat regizoarea Cristina Iacob.

Începând cu 16 septembrie, #Selfie69 va rula în toate cinematografele din ţară.

Din distribuţie fac parte: Olimpia Melinte (Roxi), Vlad Logigan (Magi), Crina Semciuc (Yasmine), Flavia Hojda (Ana), Alex Călin (Brain), Levent Sali (Mihai), alături de Alina Chivulescu (Cecilia) şi Răzvan Vasilescu (Nea Ceauşu). Roluri inedite au Maia Morgenstern, Dorina Chiriac, Silvia Busuioc, Marian Râlea, Alex Bogdan, Andrei Huţuleac, alături de actori consacraţi sau debutanţi, printre care Maria Dinulescu, Mihaela Mihuţ, Radu Gabriel, Emilian Oprea, Raluca Aprodu, Tudor Aaron Istodor, Sergiu Costache, George Piştereanu, Rudi Rosenfeld, Camelia Zorlescu, Con Horgan.

Loredana Groza, Antonia, Răzvan Fodor, Lidia Buble, Adela Popescu, Radu Vâlcan, Virgil Ianţu, Speak, Codin Maticiuc sunt câţiva dintre invitaţii speciali ai filmului.

Scenariul este semnat de Cristina Iacob, Maria Spirache şi Tudor Potra, iar imaginea îi aparţine lui Barbu Bălăşoiu. #selfie69 este produs si distribuit de Zazu Film.

imagine din filmul selfie69 foto adi marineci

Download Video as MP4



 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite