UPDATE Clipe de groază pentru un alpinist utilitar din Galați. O femeie a încercat să fure corzile de care omul atârna la etajul 11

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un angajat al unei firme de alpinism utilitar a fost la un pas să cadă de la etajul 11, după ce o femeie de 71 de ani a încercat să-și însușească cele două corzi cu care era susținut acesta. Femeia a tras corzile în casă, pe geam, fără să-i pese că de ele atârna viața unui om.

Pensionara a tras de corzile alpinistului FOTO: Arhivă, Adevărul
Pensionara a tras de corzile alpinistului FOTO: Arhivă, Adevărul

Incidentul șocant a avut loc la un bloc turn cu 12 etaje, dintr-un cartier din Galați. O echipă de alpinişti utilitari de la o firmă din Galaţi a ajuns pe 1 septembrie 2023 la blocul respectiv pentru a realiza o evaluare pe faţada acestui bloc. Mădălin Silviu Bălan, coordonatorul echipei şi colegul alpinistului care a fost la un pas de moarte, a relatat toată scena de groază.

„După ce echipa noastră a instalat toate corzile de alpinism pentru coborârea (în vederea evaluării/estimării unor lucrări) un alpinist utilitar a coborât de pe terasa blocului (de la etajul 13) spre etajul 11 al clădirii. În momentul în care alpinistul utilitar aproape că ajunsese în dreptul etajului 11,  un proprietar de la etajul 8 a prins cu mâna cele două corzi ale alpinistului, le-a tras în casă şi a început să tragă de ele cu bestialitate. În acest mod, alpinistul utilitar a fost dezechilibrat pe spate, a fost răsucit, bruscat fiind în imposibilitate fizică să urce sau să coboare”, a povestit Silviu Mădălin Bălan, colegul alpinistului în cauză.   

Toate persoanele aflate în acel moment pe terasă, cinci bărbați, printre care președintele blocului, administratorul și clientul care a solicitat evaluarea, au țipat la femeia de la etajul al optulea să dea drumul că omoară un om. Cu toate acestea, pensionara nu a dat drumul niciun moment la corzile alpinistului, care, cu ultimele forțe, a reușit să tragă una din corzile cu care era legat. 

„A reușit să acționeze dispozitivul de coborâre ca să intre de urgență în prima fereastră deschisă a blocului. (...) Consider că în urma faptelor, persoana respectivă era foarte conştientă de ce făcea: trăgea de corzile unui alpinist utilitar, aflat la lucru, suspendat în aer şi auzea foarte bine când toţi îi cereau să dea drumul la corzi întrucât alpinistul putea să cadă, dar a vrut să facă rău cu intenţie şi a pus în pericol de moarte viaţa unui om”, a spus colegul alpinistului”, a mai spus Silviu Mădălin Bălan. 

Aflat în stare de șoc, alpinistul care a scăpat teafăr a sunat la 112, solicitând de urgență intervenția poliției.

În ciuda gravității faptei, pensionara s-a ales doar cu avertisment din partea Poliției. 

„Aceasta a precizat că ar fi recurs la un astfel de gest pe motiv că nu ar fi fost mulțumită de activitatea pe care o efectua apelantul în calitate de alpinist utilitar în dreptul geamurilor de la locuința sa. Femeia a fost sancționată contravențional cu avertisment scris, în baza prevederilor Legii 61/1991 republicată”, a transmis IPJ Galați.

Poliția s-a sesizat din oficiu: dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe

UPDATE 5.09.2023, ora 12:50. După ce cazul a luat amploare, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au sancționat-o pe pensionara care a pus în pericol viața alpinistului. 

„În cursul zilei de marți, 5 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, urmând a fi efectuate cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, a anunțat Poliția Galați.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite